Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2013

Compte enrere per al recapte d'aliments

Gairebé tots els supermercats de la ciutat han mostrat la seva solidaritat adherint-se a la campanya   Gairebé tots els supermercats de la ciutat han mostrat la seva solidaritat adherint-se a la campanya

Els dies 14 i 15 de juny 17 supermercats de la ciutat seran punts de recollida d'aliments bàsics per a les famílies més necessitades de Vilanova i la Geltrú

Oli, arròs, pasta, sucre, llegum cuit o cru, conserves de peix, tomàquet, cacau en pols, galetes, cereals, llet o melmelada. Aquests són els aliments bàsics que es vol recollir divendres 14 i dissabte 15 entre els clients del supermercats que s'han adherit a la campanya.
En concret, s'hi han adherit totes les cadenes que operen a Vilanova i la Geltrú, excepte les cadenes Dia i Mercadona.
Així, tothom qui compri aquells dies als 17 supermercats Bon Preu, Simply, Condis, LIDL, Caprabo i JR Supermercats, podrà comprar algun d'aquests productes i lliurar-lo als voluntaris.

D'altra banda, aquests dies han sorgit iniciatives solidàries, com la de les treballadores del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Garraf, el CDIAP, que recull durant tot el mes de juny aliments bàsics entre els seus usuaris per poder-los lliurar al Banc de Queviures de la ciutat, sumant-se a la iniciativa de la Mesa d'Entitats.

Es necessiten voluntaris

L'objectiu és recollir més de 20 tones d'aliments, ja que el Banc de Queviures de Vilanova i la Geltrú dóna aliments a més de 800 famílies del municipi. Per això es necessitem més d'una tona d'aliments cada mes. Sota el lema “Ens ajudes a omplir-lo?”, la campanya ha engegat aquests dies previs amb la captació de voluntaris. Tothom qui hi estigui interessat pot participar fent un torn de 2 o 3 hores de voluntariat en un dels supermercats de la ciutat.
Per participar només cal enviar un correu electrònic a voluntariat@vilanovasolidaria.cat, indicant nom i telèfon de contacte. També es pot participar omplint aquest formulari, al qual es pot accedir des de la pàgina web www.vilanova.cat. 

En aquest sentit, l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha recordat que es necessiten 450 persones voluntàries, i ha fet una crida "una vegada més a la solidaritat de tots els vilanovins i vilanovines, que cada vegada que s'han demanat voluntaris s'han bolcat en les iniciatives solidàries".

La recollida solidària està organitzada per la Mesa d'entitats de Vilanova i la Geltrú, i compta amb el suport de la Fundació Banc dels Aliments, adherint-se a la seva campanya "la gana no fa vacances".

La Mesa està formada per entitats socials del municipi i per l'Ajuntament de VNG, a través de la Regidoria de Serveis Socials. Té com a objectiu sumar esforços per millorar la resposta de les entitats en el seu treball diari de suport i atenció a les persones en situació de risc social.

El Banc de Queviures de VNG, gestionat per les entitats Caritas i Creu Roja, dóna alimentació bàsica durant tot l'any a persones i famílies de la nostra ciutat que es troben en una situació econòmica de molta dificultat. Per tal de garantir una distribució justa, són els professionals dels Serveis Socials de l'ajuntament els que valoren totes les demandes i les situacions de necessitat. És, per tant, Serveis Socials Municipals, qui deriva a les famílies per poder ser beneficiàries dels aliments del banc.
Durant l'any 2012 Càritas i Creu Roja van repartir aliments a 801 famílies de Vilanova, la qual cosa representa poder ajudar a 2.300 persones amb 12.444 lots d'aliments distribuïts.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00