Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/12/2015

L'Arxiu Comarcal presenta un llibre dedicat al fotògraf Joan Artigues

L'acte de presentació es va fer al Castell de la Geltrú    L'acte de presentació es va fer al Castell de la Geltrú

Es tracta del 4t volum de la col·lecció 'Els nostres fotògrafs', que edita El Cep i la Nansa

L'Arxiu Comarcal, amb els objectius de difondre els fons documentals que conserva i de fer conèixer a la ciutadania aquest equipament que està al seu servei, ha presenta un llibre dedicat al fotògraf Joan Artigues Carbonell, nascut a Vilanova i la Geltrú l'any 1894 i mort a Barcelona el 1953.

Es tracta del quart volum de la col·lecció “Els nostres fotògrafs”, que edita el Cep i la Nansa. Mentre que els tres primers volums estan dedicats al període que comença després de la guerra civil, el fons fotogràfic de Joan Artigues omple el buit cronològic del primer terç del segle XX.

Aquest nou arxiu fotogràfic va ser dipositat pel fill del fotògraf a l'Arxiu Nacional de Catalunya, amb l'acord que l'Arxiu Comarcal del Garraf pogués disposar d'una còpia de totes les imatges relacionades amb la seva ciutat i la seva comarca.

Són imatges d'una gran professionalitat i qualitat que immortalitzen paisatges urbans, sobretot la platja de Vilanova, edificis emblemàtics i panoràmiques de totes les poblacions del Garraf. També hi ha una mostra de la gran nevada de 1924. La confecció d'aquest nou llibre, tant pel que fa als peus de foto com de l'arranjament de les imatges, l'ha fet el personal propi de l'Arxiu Comarcal del Garraf.

L'acte de presentació es va fer divendres a la seu de l'Arxiu Comarcal del Garraf, al Castell de la Geltrú, i va comptar amb la presència de la família del fotògraf, a més de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; la regidora de Cultura, Teresa Llorens; i el president del Consell Comarcal del Garraf, Gerard Figueras.

En l'acte, conduit per Rafel Mestres, director de l'Arxiu Comarcal del Garraf; també van intervenir Joan Artigues Virgili, fill del fotògraf, i Enric Cobo, subdirector general d'Arxius i Museus de la Generalitat.

Els assistents van poder gaudir també d'una visita a l'exposició de fotografies.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00