Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/08/2016

Vilafranca fa Vilanova plaça de 10

Els Castellers de Vilafranca van descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles dissabte  Els Castellers de Vilafranca van descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles dissabte

La diada castellera, un dels actes més multitudinaris del cap de setmana previ de Festa Major, que també ha omplert la plaça amb el Correfoc, la Nit de Dansa i la presentació dels nous vestits del Ball de Diables

La diada castellera de la Festa Major 2016 serà recordada perquè la plaça de la Vila s'ha convertit en plaça de 10. Dissabte els Castellers de Vilafranca hi van descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles, a més de la torre de 9 amb folre i manilles, el 3 de 9 amb folre i agulla, i el pilar de vuit amb folre i manilles. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va completar el 3 de 9 amb folre, va estrenar el 9 de 8, el 4 de 9 amb folre i va recuperar el pilar de vuit amb folre i manilles, que ja havia completat una vegada l'any passat.
La colla local, els Bordegassos de Vilanova, no van poder amb el 4 de vuit, que va quedar en intent, i van completar el 7 de 7 i la torre de 7, acabant la diada amb dos pilars de 5.

Però els actes centrals d'aquesta festa Major van començar divendres amb el Correfoc, que va ser una altra de les cites multitudinàries del cap de setmana. L'espectacular Correfoc, organitzat pels Diables de Vilanova, va comptar amb la participació de totes les colles de foc de Vilanova (Diables de la Collada, Tronats de Mar, Diablesses de la Geltrú i Ball d'Enveja), i amb els Diables de Tarragona, de Torredembarra, el Drac de Vilanova, el Drac de la Geltrú i el Drac de Tarragona. L'espectacular sostre de foc, després d'una encesa conjunta a la plaça de la Vila, el van encendre els artistes vilanovins Pep Duran i Òscar Estruga, els creadors dels actuals i els nous vestits dels Diables, respectivament.

I és que diumenge a la nit el ball de Diables de Vilanova i la Geltrú estrenava els nous vestits dissenyats per Òscar Estruga, amb un espectacle que va tornar a omplir de gom a gom la plaça de la Vila. El públic va poder admirar els 18 vestits dels diables, els quatre dels tabalers, el del Llucifer, el de la Diablessa i el de l'encenedor, a més del vestit de l'àngel.
Estruga també ha dissenyat la nova imatge corporativa, les maces, els ceptrots, els tabals i l'espasa i l'escut de l'àngel.
Els vestits del Ball de Diables han estat sempre dissenyats i pintats per artistes de la ciutat. Va començar Enric Cristòfor Ricart, i van continuar Armand Cardona Torrandell, Joaquim Budesca i Pep Duran.

Un altre dels protagonistes del cap de setmana ha estat el Grup de Dansa de Vilanova, que ha celebrat una Nit de Dansa molt especial enguany. La 37a edició serviria per commemorar el 75è aniversari de l'entitat, i va reunir balladors i una cinquantena d'exballadors per fer una actuació especial.
La Nit va comptar amb la representació de la sardana 'Amics Vilanovins', de Josep Maria Guinart, que hi era present. La música va anar a càrrec de la Cobla Maricel de Sitges, dirigida per Jordi Nuñez, i el grup de dansa va interpretar 16 balls. La celebració va acabar amb una ballada conjunta de les Danses de Vilanova, que va unir balladors i públic en una plaça de la Vila plena fins a la bandera.

Diumenge a la tarda va ser el torn dels Falcons de Vilanova, que van estrenar figures com la gran catedral, el vol de 5 (el primer de la temporada) i el focking amb 2 pilars i 2 triangles.
La jornada va comptar amb l'actuació del Grupo de danzas O Palacio de Rei de Galícia. Durant la cercavila, els Falcons van fer 2 tripires de 8 simultànies, la pira d'11, el focking de 10 puntes, un vol de 5 i un capdil 8x9, a més de 6 pilars amb 10 agulles d'entrada. Un cop arribats a la plaça de les Neus, l'actuació va constar de 7 ventalls de 4 girats, 2 pires de 10 simultànies, la gran catedral, 2 vols de 4 i 3 vols de 3, la tripira de 9 amb pilar de 4, el capdil 8x9, el focking amb 2 pilars, 2 triangles i 7 puntes, i 2 pilars de 4 aixecats per sota nets.

Podeu veure els àlbums de fotografies de tots aquests actes de la Festa Major aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00