Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/10/2015

El món del còmic protagonista a la biblioteca Armand Cardona

Un dels còmics de Macbeth que es pot visitar fins a l'11 de novembre      Un dels còmics de Macbeth que es pot visitar fins a l'11 de novembre

'Còmics per la ciutadania global' i 'Macbeth'són les dues exposicions sobre el món del còmic que es podran visitar a la biblioteca entre finals d'octubre i començaments de novembre

Del 14 d'octubre fins al 10 de novembre es pot visitar a la biblioteca Armand Cardona Torrandell l'exposició Còmics per la Ciutadania Global, produïda pel Consell Comarcal del Garraf a partir de vinyetes d'alumnes participants als tallers de còmics coordinats per la Fundació Solidaritat UB.
En aquesta mostra, diversos estudiants de tres centres educatius del Garraf (l'INS Dolors Mallafrè de Vilanova i la Geltrú, El Vinyet de Sitges i l'Alexandre Galí de Les Roquetes) s'apropen a iniciatives de solidaritat i drets humans presents al nostre entorn mitjançant el llenguatge del còmic, tot aprenent les seves tècniques d'elaboració. Hi són presents temes com la guerra, la pobresa, els desnonaments, l'atur, la solidaritat o la igualtat.

Els aficionats al gènere poden trobar més còmics de temàtica social i pedagògica en aquest article del Prestatge de Còmics de la Biblioteca Virtual: Còmic pedagògic i social.

D'altra banda, del 21 d'octubre fins a l'11 de novembre, la biblioteca acollirà l'exposició Macbeth, produïda per Norma Editorial amb la col·laboració de Còmics Cornellà. Està formada per reproduccions i esbossos d'aquest còmic de Josep Maria Polls i Jordi Sempere publicat l'any 2013. Aquesta versió de Macbeth, feta amb tota la humilitat, reconeix el gran valor del clàssic i destaca especialment la manipulació i l'atreviment per replantejar grans temes com el destí o l'ambició de poder, a més d'afegir algun punt de vista nou a aquesta obra per tothom reconeguda.

Tal i com diu José Luis Munuera en la introducció de l'exposició, "els autors d'aquest Macbeth han pres decisions creatives radicals i, com a resultat, l'adaptació té menys d'adaptació que de creació. Partint de la base i de l'estructura proposada per Shakespeare, aquest Macbeth proposa una lectura plàstica pròpia, totalment autònoma".

La biblioteca Armand Cardona Torrandell està especialitzada en el món del còmic i per aquest motiu disposa de la Comicteca, una secció on els aficionats al gènere poden trobar nombroses obres distribuïdes segons el seu origen: anglosaxó, europeu, hispanoamericà o japonès (manga), a més de llibres sobre la teoria, la història i altres facetes relacionades amb el món del còmic.

Igualment, a la sala infantil també es troben les obres més representatives d'aquest gènere, com les aventures d'Astèrix, Tintin, Espirú, Massagran, Àlix, Lucky Luke... amb especial atenció al manga, el còmic japonès, que té molt d'èxit entre els infants i on destaquen títols com Bola de drac, Capitan Tsubasa, Keroro, Doraemon o School Rumble.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00