Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/02/2014

El Carnaval de Vilanova 2014 comença a escalfar motors

La regidora de Cultura i membres de la FAC es van trobar amb la premsa al Cafè del Foment  La regidora de Cultura i membres de la FAC es van trobar amb la premsa al Cafè del Foment

Diumenge al migdia es farà la presentació oficial del programa i del cartell d'enguany al Pòsit de Pescadors

El Carnaval 2014 ja és a punt. Així ho van explicar els membres de la Federació d'Associacions pel Carnaval, la FAC, i la regidora de Cultura, Marijó Riba, en una trobada amb la premsa que es va fer ahir al Cafè del Foment.

Marijó Riba va donar la benvinguda a la nova Junta de la FAC que enguany s'estrena en l'organització del Carnaval vilanoví i els va agrair l'esforç que estan duent a terme perquè tot estigui a punt per al dia 27 de febrer, Dijous Gras, tot i que abans ja s'haurà celebrat el Ball de Mantons.

Per la seva banda, els membres de la Junta de la FAC que eren presents a la trobada, Pep Sendrós (president), Xavier López (vicepresident) i David Quindós (vocal), van fer un repàs a les activitats d'aquest Carnaval i en van presentar ja algunes novetats.

Un dels principals objectius que s'ha marcat la FAC és recuperar el sentit satíric de la festa i vetllar perquè els participants del Carnaval segueixin unes actituds adients en els diferents actes, ja sigui portant la vestimenta correcte el dia de les Comparses o evitar el consum descontrolat d'alcohol en els actes de carrer, entre d'altres. D'aquesta manera, pretenen corregir actituds que poden desmerèixer el Carnaval i li fan perdre la seva essència. En aquest sentit, per exemple, impulsen un concurs per al dia de l'Arrivo que premiarà amb 500 euros la millor sàtira que es presenti així com el bon comportament dels seus integrants, en un intent de corregir les males actituds que s'han pogut veure en ocasions durant aquest acte.

Destacar la recuperació de tres actes que en la darrera edició no es van poder celebrar per qüestions econòmiques. Així doncs, tornen les Competències musicals, el concurs de disfresses i la cercavila del Caramel.

Quant a les Competències musicals, se celebraran el dia 23 de febrer, a partir de les 12 del migdia, a la plaça de les Cols, tot i que una hora abans es farà una cercavila des de la plaça de la Vila. Per a aquest acte, la FAC ha tornat a involucrar la Banda de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat de la ciutat.

I la nova FAC aposta també pel dimarts de Vidalot, concentrant la major part de l'activitat a la plaça de la Vila i recuperant el concurs de disfresses, que comptarà amb un primer premi de 250 euros, que coincidint amb la celebració del seu centenari, donarà la Gran Penya, un segon premi de 150 euros i un tercer premi de 100 euros. El ball anirà càrrec de Mojinos Escozios, que venen a Vilanova i la Geltrú molt predisposats a fer passar una bona estona als participants amb un muntatge especial per a l'ocasió.

L'acte central del Carnaval també presenta novetats. Enguany, Les Comparses tindran una cinquena guerra d'adults a la plaça de la Vila. Amb aquesta cinquena entrada a plaça la FAC vol intentar descongestionar la resta de batalles ja que fins a 81 banderes tenen previst concentrar-se a la plaça de la Vila. Després de posar a debat el model de comparsa, les diferents entitats participants van poder valorar quin model volien. Fruit de la consulta es va decidir fer una última entrada a plaça. Els horaris, doncs, variaran una mica respecte els anys anteriors i les concentracions es faran a les 12.45, 13.15, 13.45, 14.15 i 14.45 h. En aquest acte els organitzadors també demanen als responsables de cada societat perquè vetllin per les bones actituds dels participants i per seguir els protocols de vestuari tradicionals.

Amb la participació de les escoles de la ciutat i de les associacions de veïns, la nova Junta també rellança per a aquest Carnaval 2014 la tradició de guarnir els carrers de la vila. Tot i que ha costat un esforç, els membres de la FAC ja han pogut veure alguns dels treballs que s'estan duent a terme i estan molt satisfets dels resultats.

La plaça de la Vila esdevindrà centre neuràlgic de moltes de les activitats previstes. És per això que, en aquesta ocasió, la FAC ha apostat per fer una mateixa instal·lació de so per a tots els espectacles que s'hi facin, com per exemple els balls de divendres de l'Arrivo amb Mocambo i Pirat's Sound System, de dissabte amb Fugados de Alcatraz i de dimarts amb Mojinos Escozios.

Les biblioteques municipals s'afegeixen al Carnaval de la ciutat organitzant dues mostres diferents. Mentre que la Cardona Torrandell farà una exposició sobre els guarniments de carrers d'anys enrera, la Joan Oliva commemorarà els 25 anys de la creació de la Federació d'Associacions pel Carnaval.

Per a l'organització del Carnaval d'enguany, la FAC ha pogut comptar amb la col·laboració de comerços, empreses i entitats de la ciutat, els quals han fet aportacions de diferents maneres, ja sigui amb espècies, col·laborant amb el que ells anomenen "mà d'obra", etc. I una de les col·laboracions que han tingut ha estat la dels comerços del centre, a partir dels quals es recuperarà la megafonia del carrer i que garantirà que, des del mateix dia 24 de febrer i fins al Dimecres de Cendra, es pugui sentir el Turuta al cor de la ciutat.

L'únic acte que falta per acabar de lligar és l'empastifada final de la Merengada Infantil. Tot i que l'acte en sí es farà un any més davant de la Pastisseria Blanch, queda per determinar si es podrà fer el final de festa a la plaça del Mercat. És per això que la FAC demana la col·laboració d'alguna de les seves entitats associades perquè se'n faci càrrec tant de l'organització com del seu desenvolupament.

Tots els ets i uts del Carnaval 2014, però, es desvetllaran aquest diumenge a partir de les 12 h del migdia, moment en què es presentarà oficialment el programa d'enguany i la imatge del cartell. L'acte es farà al Pòsit de Pescadors. A partir d'aquell moment tota la informació del Carnaval 2014 s'activarà a la pàgina web oficial i tothom qui ho vulgui la podrà consultar.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00