Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/02/2017

Gisela Vargas parla dels Serveis Socials municipals al Sessió Plenària

El programa s'emet avui dilluns   El programa s'emet avui dilluns

El programa de Canal Blau Televisió desgrana aquest dilluns les polítiques socials de l'Ajuntament vilanoví

Aquest dilluns 6 de febrer, el programa Sessió Plenària de Canal Blau televisió entrevista Gisela Vargas, regidora de Serveis Socials i Salut.

Vargas ha explicat la situació actual dels Serveis Socials municipals, que si bé l'any 2016 han atès un nombre similar d'usuaris que el 2015 (unes 7.000 persones), han detectat una major pressió en quant a la complexitat dels casos que atenen. La situació de vulnerabilitat s'allarga, la precarietat econòmica s'agreuja amb el temps, i les famílies ateses acaben presentant problemàtiques diverses.

Entre les dificultats amb les que es troba el servei darrerament, la regidora ha destacat "l'embús que hi ha en el temps de valoració de la llei de dependència. Un tràmit que correspon a la Generalitat, que per llei s'hauria de fer en 90 dies, i que hem anat incrementant l'espera fins als 200 dies actuals". Això provoca que els serveis socials municipals, per no deixar desateses aquestes persones, avança els recursos i es fa càrrec dels serveis d'assistència domiciliària. Una mesura que ha suposat un increment pressupostari el 2016 de 100 mil euros.

La regidora ha repassat les propostes que s'han presentat en el pressupost per al 2017, que inclouen reforçar els serveis destinats a la infància en risc, com el Centre Obert; un increment dels recursos destinats a La Plataforma de serveis a les persones, un increment en la partida de l'Economat, i una partida destinada a dos programes innovadors en el camp de la salut pública: el de mobilitat i salut, i el de salut mental en la infància i l'adolescència.

El Sessió Plenària es pot veure a Canal Blau els dilluns a les 12 h, les 15 h, les 17 h, les 21 h, les 23 h, i a la una de la matinada.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00