Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/07/2016

La CUP aposta per la feina conjunta amb diversos col·lectius de la ciutat

Nota de premsa de la CUP

La CUP de Vilanova centra les seves mocions en el treball amb entitats i moviments socials per la defensa dels drets socials més bàsics.

La primera de les mocions s'ha centrat en la tasca que realitza l'associació Alè. Aquesta entitat va endegar l'any 2013 el servei d'esmorzars gratuïts Cafè Caliu i ara és qui gestiona també el servei de rober de la ciutat que, des del mes d'abril d'enguany, està ubicat en un petit espai a la primera planta del Centre Cívic La Geltrú.

Aquest servei dóna roba i altres articles de primera necessitat a persones sense recursos que hi van tant per iniciativa pròpia com derivades des dels Serveis Socials Bàsics, Creu Roja o Càritas.

En aquests tres mesos operatius, han repartit més de 1.000 kg de roba i han atès més de 400 persones, en un local que els ha quedat petit, sense endolls ni les mesures de seguretat òptimes per al bon funcionament del servei. Totes les millores que s'han fet al local per tal de condicionar-lo han estat fetes per la mateixa entitat, amb persones voluntàries o usuàries dels esmorzars. Aquest local, els va ser cedit per l'ajuntament quan estava encara en obres i l'única actuació que es va fer per part d'aquest va ser col·locar-hi un envà de fusta, per separar el rober del material i trajos del Drac de la Geltrú.

A través d'aquesta moció, la formació independentista reclama un local digne per reubicar aquest servei , ja sigui cedint-los un local públic en desús o bé aconseguint una cessió mitjançant un conveni amb una entitat privada.

En la segona moció, la CUP fa una bateria de propostes per al reaprofitament dels excedents d'aliments a escoles i restaurants per tal de minimitzar el malbaratament alimentari a la ciutat i facilitar alhora el dret a l'alimentació a les persones sense recursos.

Aquestes propostes van des de campanyes informatives i de sensibilització sobre el malbaratament alimentari i les seves conseqüències, tant a nivell ecològic, com econòmic i social , fins a instar els centres educatius a adherir-se a la participació en un programa d'aprofitament d'excedents en els menjadors escolars, canalitzant-los a través dels serveis socials bàsics, cap a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

La darrera moció es presentarà de manera conjunta amb SOM VNG i ha estat elaborada pels Iaioflautes del Garraf i la Marea Pensionista, que reclamen millores en l'atenció sanitària a la nostra comarca.

Aquests dos col·lectius fa mesos que estan duent a terme una campanya centrada en la sanitat pública al Garraf i, entre d'altres tasques, han recollit més de 1.700 signatures per demanar la intervenció del Síndic de Greuges com a mediador per tal d'aturar les retallades pressupostàries en aquest camp .

Amb aquesta moció, es vol aconseguir un compromís ferm del govern de la ciutat per tal d'evitar l'empitjorament dels serveis públics, aturar les retallades i la implantació de pagaments de taxes i la inversió en equipaments que serveixin per donar una assistència universal de qualitat i sense restriccions.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00