Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/11/2011

El Festival del xató i la cuina d'hivern torna a la plaça de la Mediterrània

El Festival del xató torna a la plaça de la Mediterrània  El Festival del xató torna a la plaça de la Mediterrània

La festa se celebrarà el diumenge dia 13, coincidint amb la darrera jornada de la Fira de Novembre

Un any més la plaça de la Mediterrània acollirà una nova edició del Festival del xató i de la cuina d'hivern, que es farà el diumenge 13 de novembre a partir de les 10 del matí.

El programa preparat per a aquesta jornada és molt complet, i en destaca la celelbració del tradicional concurs de xatonaires, que es farà a les 11 del matí. I després, a la una del migdia, es farà l'acte de l'aixetonament de la bóta i nomenament dels Xatonaires d'Honor. L'acte serà presnetat per Pere Tàpies. Després d'això, és previst el lliurament de premis del concurs.

Però a més a més, durant tot el dia hi haurà a la plaça un espai de tast de xató i platets de cuina vilanovina i un espai de tast de vins i caves del Garraf. No hi faltarà el mercat del xató i productes del mar i de la terra.

I també es portaran a terme al llarg del matí un seguit de tallers gratuïts, emmarcats en l'anomenada Aula enogastronòmica. Aquestes sessions seran: 

- Taller d'elaboració de xató
Per descobrir tots els secrets d'aquest àpat, de la mà de la guanyadora del concurs de Xatonaires de l'any 2010, Joaquima Álvaro.
El taller tindrà lloc a les onze del matí. 

- Taller de verdures de gala. Les verdures i les hortalises
Per realitzar presentacions molt més atractives i divertides de les habituals, a càrrec de Montse Marcé.
El taller tindrà lloc a les dotze del migdia. 

- Taller de mètodes de desespinar el peix.
Membres de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú ensenyaran els millors mètodes per desespinar peix fresc.
El taller tindrà lloc a les 13 hores. 

- Tast de vins i caves.
Cates amb tres vins, DO Penedès, dirigides per un enòleg.
Hi haurà tallers a les 17, a les 18 i a les 19 h.

Les places per assistir a aquests tallers són limitades, i no es permetrà l'accés a l'aula un cop hagi començat l'activitat. Cal inscriure's prèviament trucant al telèfon 93 814 18 18 (de 9 a 15 h) o enviant un correu electrònic abans del dia 11 de novembre) a ncusine@vilanova.cat.

Per als qui vulguin assistir als tallers de xató i mètodes de desespinar peix és aconsellable dur davantal.

Per a més informació podeu accedir a http://www.gastronomiavilanova.cat/

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00