Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/10/2015

Tres cites per als amants del teatre aquest cap de setmana

La visita al taller de l'Estaquirot permet conèixer de prop els titelles, la seva insígnia   La visita al taller de l'Estaquirot permet conèixer de prop els titelles, la seva insígnia

'Madre Coraje' de Bertolt Brecht, l'espectacle argentí 'Dínamo' i la visita al taller de l'Estaquirot, tres propostes ben diferents, amb Escola de l'Espectador inclosa

La temporada d'arts escèniques continua aquest cap de setmana amb tres propostes teatrals ben diferents. Divendres, el Teatre Principal acollirà la representació de "Madre Coraje" a càrrec de la companyia Atalaya Teatro.

Bertolt Brecht construeix una metàfora de la societat en la que vivim: una desaforada carrera cap a l'èxit, el culte a la propietat, a l'engany i el sotmetiment dels més dèbils. L'acció es desenvolupa entre 1624 y 1636, durant l'anomenada Guerra dels Trenta Anys, un cruel enfrontament entre catòlics i protestants de Suècia, Polònia i Alemanya. Anna Fierling és una venedora de quincalla coneguda com a "Mare Coratge", pel valor que sembla tenir en el camp de batalla. Oportunista, cínica i segura de si mateixa, Anna va d'un territori a un altre canviant de bandera. El seu objectiu és sobreviure, lucrar-se amb la guerra i protegir els seus tres fills.

Sota la direcció de Ricardo Iniesta, els diversos actors i actius interpreten en diversos passatges soldats dels diferents exèrcits i personatges del poble.

Hi ha la possibilitat de veure aquest espectacle molt de prop, ja que a les taquilles es posaran a la venda un nombre limitat d'entrades sense numerar situades dalt de l'escenari. Les localitats són en format de grada (banc sense respatller).
A més, també es farà una sessió de l'Escola de l'Espectador després de la funció. Una trobada amb la companyia en la que els espectadors podran conèixer Atalaya Teatro amb els seus trenta anys de trajectòria per tot el món, i els vint anys formant part del Centro Internacional Territorio de Nuevos Tiempos (TNT), dedicat a la pedagogia, la producció i la programació escèniques. La companyia andalusa ha obtingut diversos premis els darrers anys.

Les entrades per a l'espectacle, que es representa divendres a les 21 h, es poden comprar a www.elprincipal.cat

De cara a dissabte, la proposta no és al Principal, sinó que es tracta de fer una visita al Taller-Teatre de la companyia l'Estaquirot Teatre. Serà en dues sessions, a dos quarts de sis i a les set de la tarda. Per un preu de 6 euros, l'activitat, adreçada a públic jove i adult (a partir de 10 anys), té un aforament limitat.

La nostra ciutat ha vist néixer i créixer un significatiu col·lectiu de professionals dedicat a les arts escèniques, que avui compten amb un rellevant reconeixement i una sòlida trajectòria. Sovint, però, desconeixem com i on ideen i produeixen els seus espectacles. Aquesta visita ens vol apropar als processos creatius escènics de la mà de la companyia l'Estaquirot Teatre, creada l'any 1973. Ens permetrà conèixer el procés de creació per a la realització d'un espectacle, les diferents tècniques artístiques que fan servir, o el procés de construcció de titelles i materials utilitzats, des de la creació a l'animació, tot visitant el seu taller.

Les entrades es poden adquirir una hora abans al mateix taller de l'Estaquirot Teatre, al carrer de Ca l'Escoda, 10.

I diumenge, més teatre al Principal, amb "Dínamo", de Timbre 4. Aquesta companyia argentina ens endinsa en tot un seguit d'històries senzilles i delirants de móns travessats per la lucidesa i la bogeria. Tres dones perdudes en el camí, com la casa rodant en la qual cohabiten, un espai comú en el qual no es troben. Un dia es troben i el deliri quotidià esclata, es torna absurd i perd el sentit. O potser el troba.

Després de la funció hi haurà una nova sessió de l'Escola de l'Espectador, perquè els espectadors que ho desitgin es trobin amb la companyia i coneguin aquesta obra de Tolcachir, Hermida i Perottim, a més de conèixer Timbre 4 (teatre, escola i companyia).

L'espectacle començarà a les 7 de la tarda, i els entrades es poden adquirir a www.elprincipal.cat

Finalment, per anar fent boca, destacarem el concert de Clara Peya a l'Auditori divendres 30. Clara Peya, que s'ha lliurat a la música en cos i ànima, presenta el seu sisè disc, "Mímulus", que, com diu l'artista, ens ajudarà a fer front a la por, a allò conegut i a transitar per la vida amb més confiança. I és que en aquest treball, Clara Peya canta a les pors quotidianes, les conegudes i sempre presents, aquelles que ens frenen i que només es fan fonedisses quan es canten i es ploren.
Abans de l'espectacle es farà una trobada amb Clara Peya. La pianista i compositora explicarà en primera persona la seva trajectòria musical i el seu treball actual, que servirà com a preludi al concert.

Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00