Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/05/2015

Lliurats els Premis Molero i Albert Virella i Bloda de periodisme i investigació comarcal

Els guanyadors i el jurat a la Masia d'en Cabanyes           Els guanyadors i el jurat a la Masia d'en Cabanyes

Jordi Lleó, Judith Fernàndez, Carles Castro, Miquel Muç, Jordi Ferrer, Rubén García i Sabiha Bissbiss són els guanyadors de les diverses categories

Dissabte es van lliurar, a la Masia d'en Cabanyes, els Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal que convoca el Consell Comarcal del Garraf des de l'any 1992.
El jurat de les modalitats de periodisme, integrat pels periodistes Xavier Capdevila, Rita Marzoa i Marcel·lí Sàenz, acompanyats per Pere Giménez, secretari de l'Associació de Periodistes del Garraf, va premiar treballs de periodisme escrit, audiovisual i gràfic, i va declarar deserta la categoria de treballs d'estudiants de periodisme i comunicació audiovisual.

El premi de periodisme escrit, dotat amb 2.000 euros, es va atorgar a la sèrie d'articles sobre violència de gènere, presentada per Jordi Lleó i publicada al Diari de Vilanova. Un treball d'actualitat que es va publicar en un moment en què a la ciutat de Vilanova i la Geltrú es van donar dos casos de violència masclista. A més, els articles inclouen diversitat de gèneres periodístics, i van sorgir amb la idea d'alertar possibles víctimes i de conscienciar la societat sobre aquesta problemàtica.

El premi de periodisme audiovisual, dotat amb 2.000 euros, es va atorgar al reportatge "Companyia de Teatre La Cubana, entre bambolines", presentat per Judith Fernández i emès al programa "Tinc una idea" de La 2 de TVE Catalunya. Un treball que mostra l'essència de La Cubana i, al mateix temps, ensenya la població d'un dels municipis de la comarca.

El premi de periodisme gràfic, dotat amb 2.000 euros, es va atorgar al reportatge "Benvingut Mr. Montoro", presentat per Carles Castro i publicat a La Vanguardia i a l'Eix Diari. Un treball que el jurat qualifica d'interessant, perquè el fotògraf és al lloc adequat en el moment oportú.

En la modalitat de periodisme comarcal també es va fer una menció especial al treball "Josep Ricart Rovira", presentat per Miquel Muç a la modalitat de periodisme escrit i publicat al Programa de Festa Major de Sant Pere de Ribes 2014.

En el cas de les modalitats d'investigació, el jurat el formaven el lingüista Alfred Castells, els historiadors Rafel Mestres i Núria Jané, i el professor de matemàtiques Francesc Banyuls. El premi d'investigació es va atorgar a la recerca "L'entorn familiar de Francesc Macià a Vilanova i la Geltrú", presentat per Jordi Ferrer Pumareta. També es van fer dues mencions d'honor als treballs "Bocins d'històries que fan la historia gran" i "Josepets".

En la modalitat d'investigació per a estudiants de batxillerat, el jurat va premiar la recerca "L'arribada de la democràcia a l'àmbit local la transició al Garraf", presentada per Rubén García del Horno. En aquesta modalitat també es va fer una menció d'honor al treball "Dona marroquina i societat catalana: La integració de la dona marroquina en una societat occidental", presentat per Sabiha Bissbiss.

Aquesta edició dels Premis va comptar amb el suport de l'Associació de Periodistes del Garraf, l'Associació d'Amics del Museu Víctor Balaguer i el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf, que van donar impuls a la convocatòria fent suggeriments que es van incorporar a les bases per actualitzar-les a la realitat en el camp del periodisme i la investigació.

L'acte de lliurament dels Premis, presidit pel conseller Xavier Grau, va comptar amb la participació del mestre i ex-alcalde de Vilanova Sixte Moral, i de l'exconseller de Cultura i professor de Periodisme a la UAB Joan Manuel Tresserras, que van fer reflexions al voltant de la cultura i la comunicació al segle XXI.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00