Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/10/2014

Neus Lloveras lliura a la Generalitat l'acord del Ple en favor de la consulta

Més de 800 alcaldes al Palau de la Generalitat     Més de 800 alcaldes al Palau de la Generalitat

Més de 800 batlles de Catalunya van ser dissabte a la seu del Govern, en un acte històric del municipalisme català

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va lliurar dissabte al president de la Generalitat l'acord del Ple municipal que expressa el suport de la ciutat al dret a decidir. L'acte, que va tenir lloc al Palau de la Generalitat, va aplegar més de 800 alcaldes i alcaldesses del país, en representació dels 920 ajuntaments catalans (el 96% del total de municipis) que han aprovat en les últimes setmanes mocions de suport al dret a decidir i a la convocatòria d'una consulta el 9 de novembre.

Neus Lloveras ha destacat l'emotivitat i el simbolisme de l'acte, en el qual "es va evidenciar que la força del poble ha tornat a parlar, ara a través dels seus ajuntaments. Hi ha una gran majoria de ciutadans i ciutadanes que reclamen el dret d'escollir democràticament el seu futur". Els alcaldes i alcaldesses es van reunir prèviament a l'Ajuntament de Barcelona, on els va acollir l'alcalde, Xavier Trias. Tot seguit, van travessar la plaça de Sant Jaume per arribar al Palau de la Generalitat, generant la imatge simbòlica del món municipal entrant a la seu del govern català. 

Neus Lloveras lliura l'acord del Ple municipal
Moment del lliurament de l'acord

Allà, el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, van rebre els alcaldes, encapçalats per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal i el president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch. En els parlaments es va ressaltar la importància del suport del món local en el procés que està vivint Catalunya, així com la voluntat d'exercir la plena democràcia per decidir sobre el futur del país.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00