Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/03/2017

La gran participació als actes satisfà l'organització del Carnaval de VNG

FAC i Ajuntament coincideixen en el bon ambient viscut durant tots els actes del carnaval vilanoví

Un cop finalitzats els darrers actes del Carnaval de Vilanova i la Geltrú és moment de fer balanç i donar a conèixer algunes dades. Coincidència total per part de l'Ajuntament de la ciutat i de la FAC en destacar com a aspectes més positius l'alta participació de la societat vilanovina als diferents actes programats.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras ha volgut destacar la suma d'esforços de molta gent, que gràcies al seu treball i dedicació han aconseguit que el Carnaval d'aquest any hagi tornat a ser un èxit. "Vull felicitar la FAC per l'organització del seu primer Carnaval, superat amb bona nota i agrair la implicació d'una gran part de la societat civil vilanovina, des de les entitats a les escoles, empreses, comerços i ciutadans a títol individual. També cal destacar l'esforç dels serveis municipals per contribuir que tot funcioni amb normalitat, des de la Regidoria de Cultura a la brigada, el servei de neteja, la Policia Local, i altres departaments que hi prenen part d'una manera o altra".

La Regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha recordat que el Carnaval de Vilanova és considerat com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional, i que "el nostre és un carnaval que ens diferencia i identifica com a vilanovins i vilanovines". Llorens no ha volgut perdre l'oportunitat d'agrair el treball de la FAC i de les entitats que l'integren, així com aquelles entitats que aposten per la recuperació d'actes, com és el cas del Vidalot, que enguany ha doblat la participació. "Aquesta participació massiva de la ciutadania vilanovina a la majoria d'actes programats ens demostra el bon estat de salut del nostre Carnaval. Estem molt satisfets de com s'ha organitzat i desenvolupat".

La presidenta de la Junta de la FAC, Anna Candela, també ha coincidit en fer una valoració molt positiva del carnaval i ha agraït a les entitats la seva participació. "Volem agrair especialment al Centre Vila i a Can Pistraus l'organització de l'Arrivo i l'Enterro, a les entitats i impulsors de la recuperació del Vidalot, així com als voluntaris i voluntàries, i personal tècnic".

Seguiment del Carnaval de VNG

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú ha despertat l'interès de molts mitjans de comunicació online i offline. A banda dels mitjans locals, hi ha hagut presència de molts mitjans de comunicació nacionals, estatals, i fins i tot internacionals. Pel que fa a la cobertura dels mitjans municipals, cal destacar que Canal Blau TV, com cada any, ha fet un desplegament especial. Les retransmissions, en directe i en diferit, van registrar audiències que oscil·len entre els 52.000 i els 125.000 espectadors. Els dies en què s'ha registrat més audiència han estat el dissabte 25 de febrer, amb 98.520 televidents, el diumenge 26, amb 125.280 televidents i el dimarts 28 de febrer, amb 91.050 televidents.

En total, durant la setmana de Carnaval -del 22 de febrer a l'1 de març- s'ha comptabilitzat un total de 283.710 televidents amb una mitjana de consum de televisió per espectador de 55 minuts i 6 segons. Dades que la Televisió pública vilanovina valora molt positivament.

D'altra banda, moltes persones opten per veure les retransmissions per Internet. Canal Blau ha tingut 12.400 espectadors online el diumenge de Les Comparses i 6.595 el dimarts 28.

A banda, la televisió municipal també ha retransmès Les Comparses i l'Enterro a través del Canal 159 de Movistar, que es veu a tot el país.

Les xarxes socials de l'Ajuntament han tingut un ampli seguiment durant la setmana de Carnaval, sobretot a Facebook i Twitter. En 7 dies aquestes xarxes han aconseguit augmentar en més de 300 els seus seguidors a Facebook i en 176 seguidors a Twitter.

Cal destacar que publicacions com els vídeos de les comparses han aconseguit més de 100.000 impressions, més de 200 comentaris i més de 900 comparticions, fet que les converteix en virals.

A dia 1 de març l'Ajuntament ha aconseguit pujar el seu Klout (eina que fa la mesura la influència i visibilitat a les xarxes socials) en més d'un punt passant de 63 a 65 punts, segons indica el percentatge de visibilitat global que tenen les xarxes socials de l'Ajuntament de VNG en conjunt.

Aquestes xifres evidencien la consolidació de les xarxes socials de l'Ajuntament com a un dels primers mitjans que consulten els ciutadans per estar informats sobre l'actualitat de la ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00