Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/12/2016

Les Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú promouen la inclusivitat al llarg de l’any 2017

Expo Inclusivitat Armand Cardona         Aquest projecte té per objectiu apropar el servei bibliotecari a tota la ciutadania.

La biblioteca Armand Cardona dóna el tret de sortida amb tota una sèrie d’activitats en les que es podrà prendre part al llarg del mes de gener. Aquest projecte, clourà el mes de desembre a la biblioteca Joan Oliva.

Les biblioteques públiques de Vilanova i la Geltrú cobreixen les necessitats lectores i d'accés a la informació de tots els ciutadans, sense cap tipus de discriminació. Es per això que el principal objectiu d'aquest 2017 es vetllar per fer de les biblioteques espais inclusius i accessibles a tothom mitjançant activitats i accions que ho promoguin.

La biblioteca Armand Cardona és l'encarregada de donar el tret de sortida i durant el mes de gener presenta una programació d'activitats farcida d'accions dedicades a assolir aquest objectiu.

· Dijous 12 de gener a les 19 h es farà una xerrada per presentar dos projectes de inclusivitat: la WebSèrie Peixos, una sèrie-web de nou capítols en torn als deu minuts de durada cadascun, que mostra les peculiaritats de la comunitat sorda, els seus costums i la seva llengua a través de l'humor i d'una història d'amor i misteri; i el llibre La Saviesa dels mites, una publicació de la Fundació Privada Institut de la Llengua de Signes de Catalunya. A càrrec de Pablo Navarro, autor del llibre i director de la sèrie, Josep Maria Segimon, autor del llibre, actor de la sèrie i Frank Vidiella, il·lustrador i actor dels audiovisuals del llibre.

· Dissabte 14 de gener a les 10.30 h hora del conte Ballmanetes. Contes i cançons en llengua de signes per a nadons. A càrrec de Cesca Mestres, de l'editorial El Cep i la Nansa. Activitat destinada a estimular l'atenció dels nadons i l'aprenentatge de la llengua de signes catalana a través de la narració d'un conte i cançons de falda.

· Dijous 19 de gener a les 19 h es farà la xerrada Literatura per a tots, a càrrec de Raul Perez, escriptor i membre de l'associació de Persones amb Discapacitat del Garraf i de Rupert Medina, coordinador de l'Associació. La xerrada ens aproparà una experiència en el món de l'escriptura.

· Dissabte 21 de gener a les 11h taller familiar Lectoescriptura en Braille, a càrrec d'Héctor Grao, coordinador de l'associació ONCE Vilanova i la Geltrú. Mitjançant el taller els participants descobriran el funcionament d'aquest codi comunicatiu. Inscripció prèvia per parella (un adult i un infant) a la Biblioteca a partir del 2 de gener.

· Dissabte 28 de gener a les 12h hora del conte Martí d'Alaine Agirre, text, i Maite Gurrutxaga, il·lustració. A càrrec de la seva autora. Recentment ha obtingut el Premi Lazarillo 2015, en la modalitat d'Àlbum il·lustrat, convocat per la Organització Espanyola pel Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI). Conte que amb la seva expressivitat i sensibilitat dels personatges fa un homenatge a la diferència i a la innocència. Col·labora: editorial La Topera.

Coincidint amb aquestes activitats s'obren les inscripcions per a un nou club de lectura. El Club de lectura fàcil per a persones amb discapacitat a càrrec de Susana Peix, adreçat a joves i adults amb discapacitat intel·lectual. Inscripcions obertes a la pròpia biblioteca a partir del 2 de gener.

Totes aquestes activitats es realitzaran a la biblioteca Armand Cardona Torrandell i s'acompanyaran, entre els dies 2 i 30 de gener, de les exposicions de fons El calaix de la diversitat, una selecció de recursos infantils i juvenils adaptats a diferents necessitats lectores: llengua de signes, lectura fàcil, sistema pictogràfic, audiollibres, etc.; i recursos sobre inclusivitat, seleccions de DVD's, còmics, enllaços per visionar projectes a l'aula multimèdia, com la sèrie Peixos i el tràiler del curt Palabras de Caramelo, i notícies al blog.

Programa d'activitats: Biblioteques inclusives – Gener 2017 (Biblioteca Armand Cardona Torrandell)

Informació de les activitats en format àudio
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00