Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/01/2012

La història de Pirelli a VNG, en imatges

Una de les fotografies de l'exposició Una de les fotografies de l'exposició

L'Arxiu Comarcal del Garraf organitza una exposició al Toc, aprofitant el material cedit per l'empresa l'any passat

L'Arxiu Comarcal del Garraf organitza la setmana que ve, del 9 al 14 de gener, una exposició fotogràfica sobre la història de la fàbrica Pirelli, quan es compleixen 110 anys de la seva instal·lació a Vilanova i la Geltrú. L'exposició es podrà veure a l'espai Toc (carrer de Sant Sebastià, 11), de les 17 a les 20.30 h. La inauguració serà el dilluns 9 a les 19 h.

Es tracta d'una selecció fotogràfica de l'arxiu d'imatges de Pirelli on hi ha retratats els principals esdeveniments històrics i socials de la fàbrica al llarg de tot el segle XX. Des de la seva construcció i posada en funcionament l'any 1902, la visita del rei d'Itàlia el 1924, la destrucció i reconstrucció arran de la Guerra civil, la visita de Franco de 1949, la creació de l'economat el 1955 i la construcció dels habitatges socials el 1958, així com d'altres fets rellevants que han marcat la història de la factoria.

Són un conjunt de 56 fotografies de gran format que l'Arxiu Comarcal del Garraf ha volgut difondre per l'important valor històric que contenen i perquè representen uns esdeveniments determinants en la història de la Vilanova del segle XX.

D'altra banda, amb l'organització de l'exposició es vol agrair als responsables de l'empresa l'ingrés, l'any passat, de tota la seva documentació (1902-1980) a l'Arxiu Comarcal, amb l'objectiu que tingués una conservació i tractament arxivístic acurat, i al mateix temps, pogués posar-se a disposició dels investigadors i estudiosos de la comarca.

A més a més, aprofitant que enguany es commemora el 110è aniversari de la instal·lació de la fàbrica a Vilanova i la Geltrú, l'Arxiu ha volgut posar a disposició de la ciutadania un material que grata la memòria més recent de molts vilanovins i vilanovines.

L'exposició també vol rendir homenatge al conjunt de treballadors de Pirelli que des dels inicis de la fàbrica i fruit del seu esforç han donat a la ciutat una configuració moderna i de prosperitat al llarg del segle XX.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00