Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/03/2016

Alumnes del PTT d'Auxiliar de muntatges d'instal·lacions elèctriques confeccionen unes làmpades per a la Residència Casa d'Empara

Les saletes de la Residència Casa d'Empara tenen làmpades noves Les saletes de la Residència Casa d'Empara tenen làmpades noves

Aquest programa es desenvolupa des de l'IMET i té per objectiu facilitar la formació dels joves en muntatge i manteniment d'instal·lacions electrotècniques en edificis

 Alumnes del Programa de Transició al Treball d'Auxiliar de muntatges d'instal·lacions elèctriques han elaborat cinc 5 làmpades per les saletes d'estar de la Residència Casa d'Empara, amb la consigna de ser creatius a partir del reciclatge de materials.

Els objectius d'aquesta iniciativa han estat els de potenciar les relacions intergeneracionals, donant un reconeixement als joves: que se sentin valorats per la feina feta i treballar valors de creativitat, treball en equip, reciclatge, etc.

Així doncs, amb aquesta finalitat, s'ha fet una activitat-taller a la residència per fer entrega dels llums, on joves i grans han intercanviat opinions i experiències. Els joves han explicat el procés d'elaboració d'aquests aparells i els residents han fet les votacions per decidir la làmpada guanyadora. Els residents també han preparat vàries sorpreses per a l'alumnat: han recitat un conte relacionat amb la llum i el treball en equip i els hi han regalat uns punts de llibre.

Els PFI-PTT (Programa de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball), són programes adreçats a joves d'entre 16 i 21 anys d'edat que no han obtingut el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) que tenen una finalitat formativa i professionalitzadora en un perfil professional concret. Els programes es desenvolupen a l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET).

Els PFI-PTT ofereixen la possibilitat de millorar la qualificació i les oportunitats d'incorporació al món laboral i, alhora, una via que faciliti l'accés tant als Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM), com a altres ofertes formatives.

El PTT d'Auxiliar de muntatges d'instal·lacions elèctriques, d'aigua i gas capacita els alumnes per a dur a terme operacions auxiliars, seguint instruccions del superior, en el muntatge i manteniment d'instal·lacions electrotècniques en edificis, així com en la instal·lació de canonades, en el muntatge o desmuntatge d'aparells sanitaris, radiadors i aparells de climatització, en les condicions adequades de qualitat i seguretat, d'acord amb les normes establertes.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00