Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/06/2016

Les biblioteques presenten dijous la guia de lectura 'L'aventura d'ultramar'

La presentació, que es farà a la Joan Oliva, anirà a càrrec de la directora de la biblioteca Víctor Balaguer i del president de l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

 La col·lecció local de les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú ha editat els darrers anys diverses guies de lectura sobre temàtiques relacionades amb la ciutat i la seva cultura. Per tal de complementar aquestes publicacions, s'organitzarà un cicle de xerrades protagonitzat per experts vilanovins sobre les diferents matèries d'aquestes guies de lectura.

En el transcurs de l'any 2015 aquestes guies s'han posat al dia. La darrera actualització ha estat L'aventura d'ultramar, una selecció documental sobre la tasca dels indianos en el desenvolupament i modernització de la ciutat i el país, amb la difusió dels fruits literaris que aquesta època d'esplendor va inspirar a escriptors clàssics i contemporanis. Al segle XIX la ciutat de Vilanova i la Geltrú va patir una gran expansió, sobretot deguda al paper que jugaren els "indianos" o "americanos", retornats de les colònies amb fortunes, idees, i nous aires de modernitat.
És per això que, aquest dijous 16 de juny a les 20 h, se celebrarà la taula rodona "L'aventura d'ultramar", amb motiu de la nova edició actualitzada de la guia de lectura que disposen les biblioteques municipals.
Serà a la biblioteca Joan Oliva i Milà, i anirà a càrrec de Montserrat Comas, directora de la biblioteca Víctor Balaguer, i Pere Marsé, arquitecte i president de l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Les altres publicacions que s'han editat fins ara sota el títol "Amb V de Vilanova", i que es poden consultar a l'espai de Col·lecció Local són:
"Gent amb història", un repàs i homenatge a la vida i l'obra de polítics, industrials, escriptors i artistes de Vilanova i la Geltrú.
"Vilanova sona", una guia que repassa els músics vilanovins d'avui i de sempre, com Eduard Toldrà, Leonora Milà o Elisabet Raspall.
"Tradicionàrius vilanoví", un repàs a les tradicions i la cultura popular vilanovina com la Festa Major, els balls populars, els castells, els Tres Tombs o el Carnaval.
"Els espais de la memòria", una guia de lectura que pretén recordar els espais públics, edificis històrics i monuments de Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00