Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/07/2015

Alumnes de l'EFAV fan pràctiques en empreses de manteniment d'aeronaus

Les instal·lacions de l'EFAV, a la Paperera Les instal·lacions de l'EFAV, a la Paperera

Ryanair, Air Nostrum o Servitec són algunes de les empreses on treballa l'alumnat vilanoví

Un total de nou alumnes de l'EFAV, l'Escola de Formació d'Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú, han iniciat o iniciaren en breu les seves pràctiques en manteniment d'aeronaus en diferents empreses, entre les quals hi ha Ryanair Technics, Air Nostrum LAM, SA o Clipper National Air, SA. Concretament, hi haurà un alumne a Servitec Aircraft Maintenance (a qui l'empresa ja contractarà després del període de pràctiques), un a Clipper National Air, S.A., un a Futurhangars, S.L., 2 alumnes a Flightline, SL, un a BCP Aerotecnics, S.L., dos a Ryanair Technics i un darrer alumnes que al setembre començarà les seves pràctiques a Air Nostrum LAM, S.A.

Dins del seu programa d'estudis, els alumnes de l'Escola d'Aeronàutica inicien les seves pràctiques un cop acaba tota la formació al centre. Aquestes pràctiques tenen una durada de 450 hores, i estan tutoritzades per l'escola i l'empresa. Un cop acabades, s'obté el Certificat de Reconeixement de la subcategoria B1.1 (avions de turbina) que expedeix l'EFAV com a escola autoritzada a nivell europeu. A partir d'aquí, caldran dos anys d'experiència per tal d'obtenir la llicència de manteniment d'aeronaus que expedeix, en aquest cas, AESA (l'Agència Estatal de Seguretat Aèria).

La formació que s'està impartint a l'EFAV és la mateixa que es porta a terme a tots els estats membres de la Unió Europea. Això vol dir que els alumnes que reben la formació bàsica de manteniment en les instal·lacions de Vilanova i la Geltrú poden optar a una llicència de mecànic que els permetrà treballar i certificar en qualsevol dels estat de la Unió Europea sense necessitat de cap tipus de convalidació.

Cal dir, a tot això, que els alumnes que acaben la formació a Vilanova i la Geltrú tenen un tant per cent d'inserció en el mercat laboral molt elevat.

A partir del 14 de setembre, l'Escola de Formació d'Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú inicia el nou curs amb una nova promoció de la subcategoria B1.1 (avions amb motor de turbina). L'escola encara disposa d'alguna plaça lliure per a les persones que hi puguin estar interessades. Trobareu més informació aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00