Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/04/2015

'A l'aguait' canvia de format

Darrera edició de 'Carta a qui maltracta'  Darrera edició de 'Carta a qui maltracta'

La publicació, que s'edita en digital i en paper, té per objectiu sensibilitzar la ciutadania en la detecció i el rebuig de la violència masclista

La Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG edita, de manera trimestral, la publicació "A l'Aguait", dedicada a informació d'interès al voltant de l'equitat amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania en la detecció i el rebuig de la violència masclista. Des del grup de treball de la Comissió de seguiment del protocol municipal contra la violència masclista, on participen agents dels àmbits judicial, dels cossos de seguretat, de la salut i socio-comunitari, es va proposar ampliar la divulgació i la visibilitat d'aquesta eina de prevenció que pretén obrir un espai de reflexió i coneixement d'aquest fenomen social . En aquesta nova etapa, l'edició es fa tant en format paper com en format digital per afavorir que arribi al màxim de persones de la ciutat, i que es pugui distribuir en espais d'atenció ciutadana tant del sector públic com del privat.

La voluntat ha estat crear un producte més àgil, reduint el nombre de pàgines i diversificant el ventall de temes i d'autories, tant dels articles d'opinió com de les informacions especialitzades i les col·laboracions. Visions de professionals, d'entitats i de persones individuals des de l'experiència i el saber propi ens acompanyaran amb les seves paraules per orientar la mirada cap a la detecció de les desigualtats i els desequilibris que poden ser la base de les conductes violentes i que són, precisament, aquelles que la nostra societat necessita eradicar. També inclou un recull d'informació sobre els diferents recursos i serveis existents a la ciutat en matèria de violència masclista.

"A l'aguait", en la darrera edició, publica l'escrit d'Ignasi Eiriz Alonso, guanyador del primer premi de la darrera edició del concurs "Carta a qui maltracta" , una acció de prevenció de la violència masclista amb la participació de l'alumnat de secundaria de la vila. Aquest concurs està organitzat per l'Associació de dones La Frontissa i la Regidoria de Convivència i Equitat, amb la col·laboració de les llibreries La Mulassa i Llorens Llibres, el Jutjat núm.6 de violència contra les dones i centres educatius de la ciutat. En la propera publicació es divulgarà l'escrit de la vilanovina Naima Azariouh, guanyadora del segon premi.

Un petit espai que convida a pensar, a l'abast de totes aquelles persones sensibles i interessades en fer realitat dia a dia una convivència lliure de violència.

- A l'aguait
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00