Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/02/2017

ERC veu urgent començar a actuar per solucionar els problemes de la ciutat.

Nota de premsa d'ERC

El grup municipal d'ERC ha fet balanç polític de l'activitat de govern a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú durant l'any 2016, just quan queden pocs mesos per arribar a l'equador de la legislatura. S'han repassat els diferents temes que preocupen de cadascuna de les àrees que componen les comissions informatives.

El regidor Jordi Medina, membre de la CI de promoció econòmica, ocupació i innovació, ha mostrat la seva preocupació per una ciutat sense òrbita ni traçat. En declaracions seves, el govern actua sense criteri en temes com la pista de gel, és un govern poruc que no vol prendre decisions. Estem davant d'un clientelisme que va a remolc d'agents privats, com per exemple en els temes de turisme. Nosaltres des d'ERC apostem per un Consell municipal de Turisme (CMT) amb tots els agents implicats per garantir igualtat d'oportunitats i accés, i una Agència Municipal de Turisme per gestionar les polítiques de promoció de la ciutat i aglutinar les diferents iniciatives sortides del CMT. Hem d'evitar que aquest govern acabi convertint-nos en una ciutat de firetes que contínuament ocupa l'espai públic, necessitem un Espai Firal del Penedès a Vilanova i la Geltrú.

La regidora Adelaida Moya, ha recordat al voltant dels temes de la CI de polítiques de ciutadania la incapacitat de l'equip de govern per posar solucions als problemes, com per exemple en l'ordenança de sorolls o en la gestió del patrimoni vilanoví. Ens dóna la sensació que el que es vol fer es xutar la pilota endavant contínuament i anar guanyant metres. Disfressar-ho tot amb projectes participatius que no estan planificats ni responen a la realitat sociocultural de la ciutat i les seves entitats no és la solució.

La regidora i portaveu del grup municipal, Queti Vinyals, membre de la CI de Territori i Espai Urbà, ha posat l'accent en l'immobilisme davant de temes tan importants com el Pla de Mobilitat afirmant que és urgent acabar amb aquesta la praxi del "qui dia passa, any empeny", especialment en temes com el transport públic i la seva manca falta d'accessibilitat, adaptació a les persones i a la ciutat, cal passar de la preocupació a l'acció en aquest sentit. Recordem que la ciutat som tots i totes i que des d'ERC continuem reclamant resposta immediata a les mancances importants de neteja i manteniment de l'espai públic. Hem de dignificar integralment la nostra vila.

Per la seva part la regidora a la comissió informativa de Serveis Centrals, Seguretat i Hisenda ha manifestat que des d'ERC no concebem que en una administració pública hi hagi situacions de precarietat, hem de ser garants dels drets dels treballadors, tal com proposen els sindicats cal prioritzar i reconèixer l'interinatge d'aquests treballadors. Ha recordat la necessitat urgent que existeix al voltant de les dependències de la policia local i ha manifestat la seva preocupació en l'aplicació de millores al respecte. Ha acabat la seva intervenció expressant que en temes econòmics i d'hisenda estem al "dia de la marmota", sempre se'ns donen els mateixos arguments i es repeteixen les mateixes raons a l'hora de confeccionar els pressupostos municipals. Falta organització i estructuració. Cal passar de la gestió a l'acció política de manera urgent.

Des d'ERC s'avalua l'acció de govern com un desgavell, que pràcticament es basa en equilibris interns, i que pateix d'una manca de lideratge i dispersió interna que repercuteix injustament en la ciutat i que paguen tots els vilanovins i vilanovines. Pel grup municipal republicà és prioritària l'acció i la definició clara del model de Vilanova i la Geltrú en tots els àmbits. Cal posar doncs les agulles del rellotge en marxa des del minut 0, amb transparència absoluta i a partir de processos participatius i consensuats amb tots els agents actius de la ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00