Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/07/2014

La mobilitat i les colònies de gats, principals problemes del veïnat de la Masia Nova

La trobada va aplegar una vintena de veïns i veïnes       La trobada va aplegar una vintena de veïns i veïnes

L'alcaldessa Neus Lloveras es reuneix amb els veïns d'aquest barri en la segona ronda de trobades per detectar les mancances i intentar trobar-hi solució

Els problemes de mobilitat del veïnat de la Masia Nova, que queda separat de Vilanova per la ronda d'Europa, són una de les principals preocupacions que una vintena de veïns i veïnes van voler fer arribar a Neus Lloveras en la segona trobada "L'alcaldessa al teu barri".
La mala connexió a peu amb la ciutat i amb la zona de la platja per manca de voreres segures va ser una reivindicació que va tornar a sortir en aquesta ocasió. L'alcaldessa, que va estar acompanyada del regidor d'Hisenda Miquel Àngel Gargallo, va explicar que la demanda s'ha incorporat com una de les necessitats detectades en la Diagnosi del Pla de Mobilitat Urbana de VNG, que està en fase de preparació, i va dir que es demanaria un pressupost per fer una vorera al llarg de l'Avinguda d'Eduard Toldrà en cas que hi hagi disponibilitat econòmica.
Els problemes d'aparcament i circulació a la plaça d'Eduard Magrinyà i els seus voltants segueixen, pel mal ús que en fan algunes persones, tot i que l'Ajuntament hi ha fet diverses actuacions els darrers mesos, però reconeix que no pot assumir les obres d'arranjament i adequació de la plaça per motius pressupostaris.
També s'ha demanat més presència policial al barri, i que es controli la velocitat dels vehicles en alguns punts com el carrer d'Albert Ferrer i Soler o el carrer de Josep Verdú. Els veïns també demanen que la neteja del torrent es faci més sovint.

Les colònies de gats de la zona també preocupen els veïns, que han detectat com la presència de menjar atreu les rates i altres gats que no estan esterilitzats. L'alcaldessa ha explicat que "les colònies controlades serveixen perquè les persones responsables s'encarreguin de vigilar i retirar les restes de menjar de seguida, però és difícil actuar contra les persones que per iniciativa pròpia porten menjar als gats a deshora". Des de l'Associació de veïns es va explicar que aviat es farà una reunió amb el servei de mediació de l'Ajuntament per intentar solucionar el problema.

L'estalvi per fases en l'enllumenat públic també va rebre algunes crítiques, i l'alcaldessa ha explicat que en els casos en que es detecta que causa perjudici als veïns, es deixa de fer l'apagada: "estem mirant si podem arribar a un acord amb una companyia que modernitzi i millori la nostra xarxa d'enllumenat, però mentrestant l'única manera d'estalviar en enllumenat és apagar-lo per fases".

Les trobades amb l'alcaldessa es reprendran després de l'estiu, concretament el 17 de setembre al barri del Molí de Vent.
Més informació sobre les trobades a la web dels barris de l'Ajuntament.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00