Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/09/2016

Comença l'espectacle

La roda de premsa de presentació de la temporada es va fer al Teatre Principal     La roda de premsa de presentació de la temporada es va fer al Teatre Principal

El Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà i el Centre d'Art Contemporani La Sala presenten la nova temporada d'arts escèniques i visuals, amb un programa farcit d'octubre a gener

Els concerts de la Camerata Eduard Toldrà, dels grups vilanovins Copa Lotus i Pares, d'Esteve Molero, de Manero Acústic o de Brodas Bros; la dansa de Lluís Pascual i Therese Lorenzo, o les obres de teatre "El rey", "Dansa d'agost" o "L'electe" són algunes de les propostes de la nova temporada de les arts escèniques, musicals i visuals de Vilanova i la Geltrú.

La temporada, que s'ha presentat en roda de premsa, s'inicia un cop més amb la ferma voluntat de continuar consolidant la promoció de la creació, la producció i l'exhibició de projectes sòlids i innovadors en el marc de les programacions estables de l'Auditori Eduard Toldrà, el Teatre Principal i el Centre d'Art Contemporani La Sala, tal i com va explicar la regidora de Cultura Teresa Llorens.

Llorens va fer un balanç positiu de les passades temporades, amb fidelitat i alta assistència d'espectadors, i va explicar que, des de la Regidoria de Cultura, "seguim apostant per una oferta cultural de qualitat, diversa i adreçada a tots els públics, amb els quals hem establert confiança mútua, però també al nou públic, que volem conèixer i que es deixin seduir per les propostes dels nostres creadors".
La regidora també va destacar el paper de la cultura en la cohesió social, per tal de construir una societat democràtica, justa i igualitària. Per aquest motiu va destacar "la obligació de les administracions públiques de facilitar l'accés a la cultura a les persones amb risc d'exclusió social", com es fa per exemple a través del programa Apropa Cultura, o amb el programa Escena 25, que vol fomentar l'accés dels joves als equipaments escènics.

La programació fa una aposta de proximitat, fonamentada en l'equilibri entre la professionalitat i el suport als joves creadors, tal i com ja es va presentar en el Programa de Suport a la Creació. Però també hi ha activitats complementàries que contribueixen a comprendre millor el fet artístic i escènic.
Entre les activitats complementàries destaquen, a l'Auditori, una presentació en petit format del concert d'Esteve Molero en el marc del FIMPT, i els tallers familiars de música. Al Principal es farà un taller de circ en família i 4 sessions de l'Escola de l'Espectador. I a La Sala, visites dinamitzades i comentades a les exposicions, i els tallers infantils de disseny Blanquets en el marc del Blanc Festival.

La temporada també inclou la celebració del FIMPT (Festival Internacional de Música Popular Tradicional) els dies 14, 15 i 16 d'octubre, i la programació d'espectacles infantils de La Xarxa.

La presentació de la temporada va comptar amb la presència de Marijó Riba, en nom de l'Associació Musical Eduard Toldrà, que va presentar els concerts de la Camerata, encapçalats per la producció d'orquestra simfònica que portarà L'Heroica de Beethoven a l'Auditori el 9 d'octubre, i que inclou també les sessions del Parlem de música.
També hi va ser Lluís Miquel Quintana, director de l'Escola Municipal d'Art i Disseny, que va parlar de l'exposició dels projectes finals dels cicles formatius que es farà a La Sala.
Salvador Cuéllar, de Tracart, va destacar l'espectacle MOM, de dansa contemporània, que estan preparant amb Lluís Pascual i Thèrese Lorenzo per al 21 d'octubre.
David Espinola, del grup musical vilanoví Pares, va explicar que el 22 d'octubre actuaran a l'Auditori amb els Copa Lotus per presentar el seu treball de debut.
Xavier Capdet, comissari de l'exposició "Armand Cardona Torrandell, l'etapa informalista. 1960-1962", va parlar de la mostra que es podrà veure a partir del 28 d'octubre, centrada en la incursió que Cardona va fer en el moviment informalista, una etapa curta però molt fructífera i que va deixar petjada en la seva obra posterior.
Albert Flotats, de la Fundació Música Solidària d'UNESCO Barcelona i Càritas Sant Feliu, va explicar el concert solidari que es farà el 13 de novembre, en benefici dels projectes contra la pobresa infantil de Caritas.
I, finalment, David Marfil, director de l'Escola de Circ Saltimbanqui, va explicar l'activitat de circ en família que es farà diumenge 11 de desembre.

Aquest divendres, a les 8 del vespre, es farà un acte de presentació dels espectacles de la temporada obert al públic al Teatre Principal. L'acte serà conduit pel periodista Carles Garcia Guinda, i comptarà amb la presència de la tercera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens; l'alcaldessa Neus Lloveras i alguns dels protagonistes de la temporada per explicar els seus projectes i obsequiar els assistents amb la seva música.

Dissabte 17 a les 11 del matí es posaran a la venda els abonaments de la temporada a través d'Internet i a les taquilles del Teatre.
I dissabte 24 es posaran a la venda les entrades. L'horari de les taquilles del Teatre, tant per als abonament com per a les entrades, és dissabte d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge d'11 a 14 h.

Podeu consultar tota la programació de la temporada en aquest enllaç.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00