Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/05/2014

Cuina i gastronomia a la Cardona Torrandell

La primera activitat serà un tast de vins i formatges divendres     La primera activitat serà un tast de vins i formatges divendres

Coincidint amb la fira Temps de Vi, la Biblioteca ha organitzat tres activitats amb la voluntat de difondre i promoure la cultura vitivinícola, la cuina i la gastronomia

La biblioteca Armand Cardona Torrandell, en col·laboració amb la fira Temps de Vi que se celebra del 30 de maig a l'1 de juny a Vilanova, organitza tres activitats relacionades amb la gastronomia, dues per adults i una adreçada als més menuts.

La primera activitat tindrà lloc aquest divendres 23 de maig a les 20 h, i es tracta d'un tast de vins i formatges que es realitzarà a la terrassa dels llimoners. En aquest tast hi col·laboren La casa dels formatges, que aportarà tres tipus de formatges que es maridaran amb els vins provinents del celler Masia de la Roqua per gentilesa de Temps de vi. Les places ja estan exhaurides.

Dijous 29 de maig a les 18.30 h és el torn de la presentació del llibre "L'hora del taper: receptes senzilles i saludables per menjar fora de casa". Anirà a càrrec de la seva autora Marga Pradas, creadora del premiat blog "L'hora del taper" com a Millor Blog 2013 en categoria de cuina i gastronomia; i del vilanoví Pere Tàpias, autor del llibre recentment publicat "Tàpias Variades. Les receptes dels oients", del Suplement de Catalunya Radio, que porta 18 anys en antena.
"L'hora del taper" és una novetat editorial de La Magrana que es pot trobar a la biblioteca i recull receptes senzilles i econòmiques, idees culinàries i notícies per omplir el taper i fer que menjar a la feina sigui agradable, i fins i tot, lúdic. En finalitzar l'activitat la seva autora farà una petita demostració de recepta de taper.

La darrera activitat s'adreça a totes aquelles famílies que vulguin introduir els més menuts en el món de la cuina. Es tracta del taller familiar "Mini sushi" que es farà dissabte 31 de maig a les 12 h, a càrrec de Marmiton, crecer cocinando. Es crearan dues versions de maki amb pa de motlle i amb ingredients adaptats als nens, com la crema de cacau. El curs s'ha de fer en parella, imprescindible un infant i un adult. L'activitat està adreçada a infants d'entre 3 i 6 anys i les places són limitades. Per això cal fer una inscripció prèvia a la biblioteca i pagar el preu de 3 euros. El material el facilitarà la biblioteca.

Aquest programa d'activitats sobre gastronomia respon a dues de les missions que han de complir les biblioteques de VNG: atendre les necessitats d'oci de la ciutadania, i oferir fonts d'informació pertinents en àmbits tan interessants en el nostre entorn com la vitivinicultura, la cuina i la gastronomia.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00