Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/04/2017

Jornada de Salut Comunitària a VNG

El CAPI Baix-a-Mar és l'amfitrió de la trobada  El CAPI Baix-a-Mar és l'amfitrió de la trobada

Dijous se celebra aquesta jornada de formació dels futurs especialistes en medicina i infermeria familiar i comunitària, adreçada als professionals de centres de salut de Catalunya

El proper dijous 6 d'abril se celebrarà al centre cívic La Geltrú 1a Jornada de Salut Comunitària Unitat Docent ACEBA (Associació Catalana d'Entitats de Base Associativa), que porta per títol "Treball en xarxa". Aquesta jornada està organitzada pel grup de salut comunitària "Fem salut al barri" d'aquesta unitat docent, que inclou l'EAP Sardenya, EAP Sagrada Família, EAP Eixample Dreta, EAP Vic, EAP Albera Salut, i el CAPI Baix-a-Mar, que exerceix d'amfitrió i que està pendent de ser acreditat com a centre docent.

Aquesta jornada de treball en xarxa sobre salut comunitària està oberta a residents i professionals que formen part de la unitat docent ACEBA, que representa els centres de salut autogestionats de Catalunya que formen part de la xarxa pública de salut del CatSalut oferint serveis de salut a la població de referència.

La jornada està dissenyada com a part de la formació dels futurs especialistes en medicina i infermeria familiar i comunitària, i s'ha fet extensiva a tots els professionals de centres de salut de Catalunya amb interès en la salut comunitària, així com també a residents d'altres unitats docents.
Cada cop hi ha mes interès en les activitats comunitàries com a pilar bàsic en la prevenció, l'abordatge i la resolució de problemes de salut. És per això que aquesta jornada vol esdevenir una eina de docència i coneixement d'activitats que es realitzen en altres centres per poder complementar la formació dels residents, així com una eina de difusió d'activitats que han tingut bons resultats i que es poden implementar en altres territoris i centres de salut.

La jornada constarà de tres parts. La primera és una taula de Salut en Xarxa, on intervindran Cinta Daufí, responsable de la Xarxa AUPA que coordina diferents ambulatoris que realitzen activitats en salut comunitària; Gemma Torrell, directora del CAPI Baix-a-Mar, que explicarà el model d'assistència integral salut-social; i Dolors Ruiz, metgessa de família que forma part de la secció Salut 2.0 del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, i que explicarà les novetats en tecnologies de comunicació. A la segona part es realitzarà un treball conjunt en grups entre els assistents sobre diferents aspectes de salut comunitària. Finalment, a la tercera part es presentaran projectes i experiències de salut comunitària d'arreu de Catalunya.
L'organització de la jornada ha rebut una gran acollida, i podrà comptar amb professionals de l'àmbit de la medicina, infermeria, treball social i residents d'arreu de Catalunya.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00