Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/03/2013

El Bici Park comença a funcionar

El Bici Park ja és a punt per acollir fins a 300 bicicletes El Bici Park ja és a punt per acollir fins a 300 bicicletes

Dimarts vinent entra en funcionament l'aparcament vigilat per bicicletes a la plaça de l'estació

Des del dia 2 fins al dia 12 d'abril, tots els usuaris interessats podran provar gratuïtament el nou aparcament vigilat per a bicicletes a la plaça d'Eduard Maristany. L'horari aquests dies serà de 8 del matí fins a les 6 de la tarda.
A partir del 15 d'abril, l'aparcament ja entrarà en funcionament amb un sistema de cobrament, i amb l'horari habitual, que serà de 7 a 22h.
L'aparcament, que es va començar a construir fa unes setmanes, s'inaugurarà oficialment el 22 d'abril.

El Bici Park es troba a la plaça d'Eduard Maristany, a la cantonada entre el carrer del Forn del Vidre i l'avinguda del Ferrocarril. Té capacitat per allotjar 300 bicicletes amb un contenidor de càrrega. El servei també disposa de lavabo, i a la llarga s'hi vol incloure un petit taller de reparacions i un servei de lloguer de bicicletes.

L'horari del servei serà de 7 a 22h de dilluns a divendres, i els dissabtes de 9 a 14h, per adaptar-se a l'inici i a la finalització dels horaris dels trens i autobusos.
És un servei obert a tothom, amb unes tarifes d'ús d'1 euro per dia. També hi haurà un abonament de 10 euros al mes, i descomptes addicionals per a estudiants i aturats.

La Fundació Formació i Treball és qui gestionarà el servei, i per això ha seleccionat a través dels Serveis Socials municipals 3 persones per fer el servei de vigilància del Bici Park.

La iniciativa s'emmarca en un projecte social que vol facilitar la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió social i especials dificultats per treballar. La intenció és oferir-los la possibilitat de realitzar unes pràctiques de caràcter laboral que els ajudin a desenvolupar-se personalment i professionalment de forma autònoma.

L'altre objectiu del Bici Park és garantir als ciutadans que es desplacen en bicicleta que aquesta estigui segura durant el període de temps que resta estacionada per l'absència dels propietaris.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00