Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/06/2014

Barcelona, Martorell, Sitges i la SGAE se sumen al projecte Re@cciona, impulsat a VNG

L'acte, a la seu de la SGAE L'acte, a la seu de la SGAE

Aquest matí s'ha celebrat una preestrena de 4 curts elaborats en cadascun dels 4 municipis

La seu a Barcelona de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) ha acollit aquest matí una preestrena de quatre curtmetratges elaborats per estudiants de secundària durant aquest curs, en el marc del projecte Re@cciona. L'acte ha servit per reunir representants dels tres municipis, a part de Vilanova i la Geltrú, que aquest curs s'han apuntat al projecte, a més a més de la SGAE, que s'hi ha implicat econòmicament.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha manifestat la satisfacció de l'Ajuntament de la ciutat de veure com aquest projecte iniciat el curs 2010-2011 s'ha fet gran. N'ha destacat dues virtuts: en primer lloc, el fet que aconsegueix "despertar l'interès de la gent jove sobre els Objectius del Mil·lenni i la cultura de la pau, i anar més enllà, involucrar-los, preparar-los per ser ciutadans actius i compromesos"

En segon lloc, "és un projecte compartit, liderat per persones que hi creuen absolutament". L'alcaldessa s'ha referit a Núria Plana, coordinadora del comitè d'Intermón-Oxfam a Vilanova i la Geltrú, i a Jaume Fargas i el seu equip del Taller de Cinema, a més a més dels equips docents de tots els centres de secundària de la ciutat i altres entitats de cooperació que col·laboren puntualment.

Alumnes de l'escola El Cim, a l'acte a la SGAENeus Lloveras ha felicitat els "grans artistes" que són els joves autors dels curtmetratges, els quals han confeccionat des dels guions fins a les músiques. Tot i que algunes de les pel·lícules d'anys anteriors han rebut premis, per a l'alcaldessa el millor reconeixement és veure com el projecte Re@cciona es reprodueix en altres municipis i s'estén.

Des de la SGAE, la directora de Comunicació, Agnela Domínguez, ha qualificat el projecte d'extraordinari i ha manifestat l'interès de la SGAE, com a "casa de la gent que crea", de participar també en aquest projecte de creadors del futur. Per part de Martorell, la regidora de Joventut, Cristina Dalmau, ha explicat que en Re@cciona han vist l'oportunitat de treballar conjuntament projectes ja existents, dels àmbits del cinema i de sensibilització de la gent jove. Igualment, des de Sitges, ha explicat la regidora de Cultura Mireia Rossell, ha destacat del projecte l'oportunitat que dóna als joves d'aproximar-se, a través del cinema, a la dura realitat que viuen moltes persones.

L'acte ha comptat amb presència de professors i alumnes de l'Escola El Cim de Vilanova i la Geltrú i els instituts Benaprès de Sitges, Pompeu Fabra de Martorell i Francisco de Goya de Barcelona. A la visualització dels documentals hi han assistit també el director de l'SGAE, Ramon Montaner, i una representant del Consorci d'Educació de Barcelona.

Enguany a Vilanova i la Geltrú han pres part al projecte Re@cciona 9 dels centres d'educació secundària. Els seus curts s'estrenaran demà a les 11 h a l'Auditori Municipal Eduard Toldrà.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00