Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/06/2015

Es fan 328 donacions durant la Marató de sang a Vilanova i la Geltrú

La regidora Gisela Vargas amb les guanyadores del concurs La regidora Gisela Vargas amb les guanyadores del concurs

El Teatre Principal va estar obert de les 10 del matí fins a les 10 del vespre per rebre a la ciutadania donant

Un any més l'escenari del Teatre Principal es va convertir en una sala de donació de sang per acollir la tretzena edició de la marató. En total es van realitzar 328 donacions i 53 oferiments més (la xifra global va ser, doncs, de 381), al llarg de les 12 hores que va durar l'activitat.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va ser l'encarregada de posar en marxa el comptador de bon matí, i en el qual es podia anar seguint el nombre de donacions que es feien moment a moment i el temps que restava per poder donar sang.

Al vespre, la regidora Gisela Vargas va ser l'encarregada de donar el premi del concurs de dibuix que es va realitzar durant la jornada. Els guanyadors van ser Bruno Trejo, de l'escola Pompeu Fabra, en categoria infantil; Julia Tella, de l'escola Santa Teresa, en la categoria de Primària (de 1r a 4t), i Clara Castelló, de l'escola El Cim, en la categoria de Primària (5è i 6è).

Els dibuixos participants van estar realitzats per alumnes d'Ensenyament Primari dels centres escolars públics i concertats de la nostra ciutat. L'objectiu d'aquest concurs es sensibilitzar els nens i nenes en aquest tema i així esdevenir el vehicle de conscienciació de les pròpies famílies. L'obra guanyadora serà la que s'utilitzarà com a imatge per fer el cartell de la marató del proper any.

La Marató de Donació de Sang serveix per augmentar els índexs de sang existents al Banc de Sang i Teixits, sobretot de cara a la campanya d'estiu que tot just comença. L'organització de la marató ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'Associació de Donants de Sang del Garraf, Creu Roja Vilanova i la Geltrú i el Teatre Principal.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00