Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/04/2013

L'Aula Joaquim Molas programa la seva primera activitat acadèmica

La conferència 'La catalanística en l'acadèmia global' se celebrarà el dia 17 de maig a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

El proper dia 17 de maig, a la Biblioteca Museu Balaguer, l'Aula Joaquim Molas iniciarà la seva singladura amb la I Conferència de l'Aula Joaquim Molas. El tema escollit per a aquesta primera experiència és La catalanística en l'acadèmia global, una temàtica que ha estat fonamental per a la presència dels estudis de llengua i literatura catalana en els darrers quaranta anys. Per què ha interessat el català? Qui ha estudiat el català? Hi ha interès internacional per estudiar català?

La I Conferència de l'Aula Joaquim Molas proposa una reflexió sobre les condicions actuals i les perspectives de futur de la catalanística internacional. Vinculats tradicionalment als estudis lingüístics i literaris i a la institució universitària, els estudis catalans s'enfronten a canvis inevitables de paradigma acadèmics i disciplinars que n'han modificat l'escenari, els actors, les demandes i les estratègies. Per tractar-los, l'Aula Joaquim Molas convoca, en la seva primera conferència, alguns d'aquests actors actuals de més relleu, i us convida a participar-hi.

La convocatòria és oberta a tothom que estigui interessat en conèixer la realitat de la nostra cultura més enllà de les nostres fronteres. La Biblioteca Museu Balaguer, a través de l'Aula Joaquim Molas, convida especialment a tots els professors de Llengua i Literatura dels instituts amb la voluntat que puguin trobar en la nostra ciutat una tribuna de formació acadèmica. En properes edicions, a l'entorn de la conferència, es prepararan activitats que facilitin la relació dels estudiants de batxillerat amb els de les universitats.

Tot i que la inscripció és gratuïta, cal confirmació d'assistència mitjançant el correu electrònic aulajoaquimmolas@victorbalaguer.cat o bé al telèfon 93 815 42 02. Els participants rebran el pertinent certificat d'assistència.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00