Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/06/2010

VNG acollirà una nova fira d'enologia i gastronomia

La presentació ha tingut lloc al Castell de la Geltrú  La presentació ha tingut lloc al Castell de la Geltrú

El certamen Vinya & Tast, d'iniciativa privada, compta amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat i l'Incavi

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha assistit aquest matí a la presentació d'una nova fira enogastronòmica que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú del 23 al 25 de gener del 2011. El certamen, organitzat per l'empresa AS Comunicació, pretén reunir professionals del món de l'enologia i la gastronomia de Catalunya, alhora que contindrà una part oberta al públic.

Vinya & Tast vol acollir professionals dels sectors alimentari, vinícola i turístic, des de productors a distribuïdors, minoristes i restauradors, entre d'altres. El certamen contindrà una part molt dirigida a tot aquest grup professional, com a punt de trobada entre ells i també amb ponències sobre els nous sistemes de producció, la comunicació i el màrqueting, i la distribució. D'altra banda, també es vol connectar amb el públic en general, amb l'espai d'exposició de productes i amb els tallers de tast i maridatge anomenats "Terres i aromes".

La iniciativa encaixa "amb les línies estratègiques del Pla gastronòmic i del govern de la ciutat" pel que fa a la promoció dels productes autòctons de qualitat, segons ha explicat Tomàs Álvaro. El regidor ha argumentat així el suport que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú confereix a la fira, tant pel que fa a aspectes organtizatius com en la cessió de l'espai on se celebrarà, Neàpolis. Tomàs Álvaro ha donat la benvinguda a la nova fira pensada per promoure els productes d'aquí, sobretot "en aquest moment de crisi i dificultats tant de país com econòmiques".

Vinya & Tast compta també amb la col·laboració de l'Institut Català de la Vinya i el Vi, l'Incavi. El seu director general, el vilanoví Oriol Guevara, veu en els certàmens d'aquest tipus oportunitats per intentar invertir una "situació paradoxal": de cada cinc ampolles de vi produïdes a Catalunya se'n consumeix una aquí, "mentre que els vins que tenim aquí ens els reconeixen a l'altra punta del món".

Les responsables de la fira, Astrid Lepp i Sílvia Tascón, han ressaltat la voluntat de promoure els productes de qualitat. La idea és "posar Vilanova i la Geltrú en el mapa gastronòmic, vincular Vilanova i la Geltrú amb marca de qualitat de la gastronomia i el vi", ha manifestat Sílvia Tascón. Els productes que s'hi presentaran seran catalans, "amb un pes específic" dels de la comarca i tot el territori penedesenc. 

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00