Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/04/2015

La Volta Solidaria a Catalunya per les malalties minoritàries arribarà a VNG el 15 de maig

   Marcos Bajo Marcos Bajo

Aquesta iniciativa promou la millora de la qualitat de vida dels afectats per aquestes patologies, que pateixen 5 de cada 10.000 habitants

El 15 de maig, a les 8.20 del matí, arribarà a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú la Volta Solidària a Catalunya per les Malalties Minoritàries. Aquesta iniciativa vol promoure la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per aquestes patologies, que pateixen 5 de cada 10.000 habitants. En total es calcula que a Catalunya existeixen més de 300.000 persones amb malalties poc freqüents, i més de 3.000.0000 a l'estat espanyol.

La Volta Solidària és un repte de Marcos Bajo, un esportista que pateix una malaltia minoritària i una discapacitat visual. El seu objectiu és fer un recorregut perimetral de Catalunya passant per 63 poblacions i unint les capitals de comarca de Mataró, Girona, Banyoles, Olot, Ripoll, Berga, El Pont de Suert, Lleida, Mora d'Ebre, Tarragona, Vilanova i la Geltrú i Barcelona.

Marcos Bajo iniciarà el recorregut, de més de 900 quilòmetres i 19 etapes consecutives, a la capital catalana el 28 de d'abril i arribarà a Vilanova i la Geltrú el 15 de maig a les 8.20 hores. Quinze minuts després es preveu fer l'acte de rebuda institucional a càrrec dels màxims representants de la ciutat, i tot seguit la Volta continuarà cap a la següent població.

Per tal de difondre entre la societat les malalties anomenades minoritàries o rares, es publicarà diàriament un vídeo què tractarà alguna d'aquestes afeccions, que es difondrà a les xarxes socials i al blog: marcosbajo.blogspot.com.es/ També es recolliran donacions solidàries des de la pàgina web www.migranodearena.org/es/reto/5736/muevete-por-los-que-no-pueden-vuelta-solidaria-a-cataluna-por-las-enfermedades-minoritarias/ , i a la autoCaravana Solidaria, que acompanya l'esportista, es podran adquirir productes solidaris.

El 100% dels beneficis d'aquesta recaptació es destinaran a projectes i programes d'investigació promoguts per FEDER (Federación Española de Enfermedades Raras).
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00