Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/02/2016

Comença el Carnaval

Els més petits faran festa grossa aquesta tarda en l'inici del Carnaval vilanoví   Els més petits faran festa grossa aquesta tarda en l'inici del Carnaval vilanoví

La Merengada d'aquesta tarda és el tret de sortida dels set dies de disbauxa a Vilanova i la Geltrú. L'Arrivo de demà divendres i les Comparses de diumenge, punts àlgids de la festa

Amb els carrers engalanats per Carnaval, aquesta tarda Vilanova i la Geltrú viurà un any més la tradicional Merengada de Dijous Gras.
Nens i nenes es concentraran a dos quarts de sis davant la pastisseria Blanch, i la gran empastifada i fi de festa es farà a la plaça de Soler i Carbonell, davant del Mercat del Centre.
Al vespre és el torn de la xatonada i lectura dels sermons dels enviats del rei Carnestoltes a les seus de les entitats, i a les 12 de la nit, a la plaça de les Cols, merengada nocturna amb les entitats que s'hi animin.

Demà divendres és el torn de l'Arrivo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. A les 7 del vespre, a la plaça de la Vila, es farà la lectura del Sermó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. L'espectacle està organitzat per La Medusa, mentre La Unió Vilanovina prepararà i servirà les Botifarres del Rei per a participants i espectadors de la festa.
En acabar, sortirà la rua de l'Arrivo des del carrer de la Unió cantonada amb la rambla de Josep Tomàs Ventosa. El recorregut passa pels carrers de la Unió, de Narcís Monturiol, del Forn del Vidre, rambla de la Pau, rambla Principal, plaça de les Neus, carrer de Sant Gregori, plaça de les Cols, carrer dels Caputxins, plaça dels Cotxes i plaça de la Vila, on es farà el ball de l'Arrivo.

Dissabte de Mascarots a les 10 del matí es farà a la Casa Olivella el lliurament de reconeixements a les escoles i carrers participants del guarniment de carrers 2016, i el lliurament de premis de l'Anomalia.
A les 11 del matí, amb sortida des de la plaça de la Vila, el rei Carnestoltes i el seu concubinat, acompanyat pel seguici de les banderes de les societats vilanovines, visitaran places i mercats. En acabar es farà a la plaça de la Vila el 5è concurs de banderers del Carnaval de Vilanova.
Al llarg del matí es faran per les places i carrers diversos actes esportius de les entitats, i diverses representacions del Ball de Malcasats.

A les 5 de la tarda, concentració infantil a la plaça de Soler i Carbonell amb l'arribada del Caramel i ball amb l'orquestra Aquàrium. Tot seguit, cercavila del caramel amb el Caramelmòbil.

A dos quarts de 6 de la tarda, des de l'església dels Josepets, cercavila dels gegants de la Cuyna Vella. I a tres quarts de 7, des de la plaça de la Mediterrània, el Moixó Foguer. El recorregut passarà per la plaça de la Mediterrània, el carrer de les Barques, la rambla de la Pau, la rambla Principal, el carrer de Sant Gregori, la plaça de les Cols, carrer dels Mercaders, la plaça Llarga i la plaça de les Casernes.
A les 8 del vespre a la rambla Principal se celebra la Nit de Mascarots, que acabarà amb el Ball de Mascarots a dos quarts d'onze a la plaça de la Vila.

Diumenge 7 de febrer és Diumenge de Comparses. A les 9 del matí sortiran des de les seus de les entitats. A les 11 a la plaça de la Vila es farà la passada de les barquetes i bótes amb els comparsers i comparseres més menuts. A dos quarts de 12 del migdia, hi haurà la primer guerra infantil, fins als 7 anys; i a les 12 la segona, dels 7 fins als 12 anys. Les 5 guerres d'adults es faran a tres quarts d'una, a un quart de dues, a tres quarts de dues, a un quart de tres i a tres quarts de tres.
Els convidats d'honor que presenciaran les guerres des del balcó i posaran les llaçades a les banderes de les entitats són: Jordi Jané, conseller d'Interior; Toni Comín, conseller de Salut; Marta Rovira, diputada al Parlament de Catalunya; Oriol Amat, diputat al Parlament de Catalunya; Miquel Iceta, diputat al Parlament de Catalunya; Montserrat Gallardo, subdirectora de Comerç; Àngels Torras, directora dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona; Carmelo Paniagua, president de la Federació Espanyola de Patinatge; Jordi Solé, president de l'Associació de Empresaris del Penedès i Garraf; Manuel Giró, president de Destil·leries MG; els periodistes Pilar Rahola i Espartac Peran; l'escriptor David Castillo, el director de cinema Marc Recha; l'escultor Enric Asensi; i el cantant Lluís Gavaldà.

A les 7 de la tarda, a la Plaça de les Cols, les Danses de Vilanova i balls vuitcentistes, amb la Cobla Maricel. I al vespre, Ball del Comparser en algunes entitats de la ciutat.

Dilluns de Carnaval és el torn del Ball del Paperet a les 5 de la tarda a la Plaça de la Vila, i a partir de les 7 de la tarda, pels carrers de la vila, sortiran els Coros de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. Les diverses entitats faran una cantada a les 8 del vespre al Teatre del Círcol Catòlic, i a les 9 al Teatre Principal.

Dimarts és el dia del Vidalot. A les 6 de la tarda surt des de la plaça de les Neus la cercavila dels Gegants de la Cuyna Vella. I a partir de les 7 de la tarda, des del mateix lloc, la Comparsa del Vidalot.
A les 9 del vespre, a la plaça de la Vila, concurs de disfresses. Tot seguit, Ball del Vidalot amb Els Catarres, Ítaca Band i Urtica Sound.

I el dia 10 de febrer, Dimecres de Cendra, és el darrer dia de la festa. A dos quarts de 8 del vespre, a la Gran Penya, inici de l'Enterro de la Sardina i cercavila fúnebre, que sortirà des de la Gran Penya, i passarà per la rambla Principal, plaça de les Neus, rambla Principal, carrer de Francesc Macià i plaça de la Vila, on a dos quarts de nou es farà l'Enterro de la Sardina amb la lectura del testament de Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

Podeu consultar tot el programa d'actes aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00