Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/01/2017

Joan Lluís Bozzo i Isona Passola clouen l'exposició 'Atles Molas'

La mostra ha estat un homenatge al professor i historiador de la literatura   La mostra ha estat un homenatge al professor i historiador de la literatura

Diumenge se celebra a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer la darrera de les converses al voltant de Joaquim Molas

 El proper diumenge 15 de gener a les 12 del migdia es tanca l'exposició "Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes", i ho fa amb una conversa molt interessant entre Joan Lluís Bozzo i Isona Passola.
Sota el títol "Molas i la llavor d'un nou teatre", la conversa girarà sobre aquest aspecte de la vida de Joaquim Molas, i serà moderada per Oriol Pi de Cabanyes. En acabar se servirà una copa de cava.

L'exposició que ha volgut ser un primer homenatge al professor i historiador de la literatura Joaquim Molas després de la seva mort el mar de 2015, ha permès fer una primera ullada a la magnitud del seu arxiu i biblioteca i demostrar com, a partir de la qual, s'obre tot un ventall de possibilitats de recerca sobre la literatura catalana contemporània.
Des de l'Aula Joaquim Molas s'ha volgut deixar-ne testimoni mitjançant la publicació d'un llibre-catàleg amb dues aportacions fonamentals, la d'Enric Bou, "Joaquim Molas, cartògraf de la literatura"; i la de Jordi Cerdà Subirachs, "La inquietud de la reconstrucció. Joaquim Molas i les avantguardes".

Paral·lelament, al llarg de les setmanes en que es podia veure l'exposició, s'ha pogut gaudir de tres converses entre persones que van tenir una relació directa amb Joaquim Molas: José Corredor-Matheos i Daniel Giralt-Miracle; Glòria Bordons i Joan Ramon Veny; i Vicenç Altaió. Aquest diumenge es tanca la mostra amb la conversa entre Bozzo i Passola. Totes elles han ajudat a completar la primera mirada retrospectiva a la tasca imprescindible de Joaquim Molas.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00