Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/04/2016

Posada en marxa de l'oficina d'entitats, que ofereix assessorament i formació

Blanca Albà i Juan Luís Ruiz   Blanca Albà i Juan Luís Ruiz

Vilanova i la Geltrú compta actualment amb 395 entitats registrades

L'ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa en marxa l'Oficina d'Entitats. Es tracta d'un servei impulsat des del departament de Participació que oferirà diversos serveis i recursos a les associacions de la ciutat. El regidor de Participació Ciutadana, Juan Luís Ruiz, ha explicat que es tracta d'un compromís que figura en el Pla d'Actuació Municipal perquè "cada vegada més les entitats requereixen assessorament, un punt de referència".

En aquests moments Registre Municipal d'Entitats i Associacions (RMEA) té 395 entitats inscrites. L'Oficina pretén donar suport a aquest ampli teixit associatiu de la ciutat, reforçant tots els serveis d'atenció i assessorament, agrupant-los en un mateix espai i arribar al màxim d'associacions i col·lectius que formen part de la vida associativa de VNG. Juan Luís Ruiz aposta per facilitar i unificar aquests serveis, "no deixa de ser un paraigua dels serveis que ja s'oferien, se li ha donat una entitat pròpia, un logotip i anem ampliant els serveis".

La iniciativa s'adreça tant a associacions de nova creació com a associacions inscrites al RMEA. L'objectiu és, per un costat, atendre les persones que tenen interès en crear un projecte associatiu i volen iniciar-ne els tràmits i, per l'altre oferir diferents serveis i recursos les entitats ja inscrites, com ara la formació. La proposta s'adreça sobretot a les persones que exerceixen tasques de responsabilitat en les associacions (especialment a les juntes directives) així com a les persones associades i voluntariat. Es tracta, segons el regidor de Participació Ciutadana, "d'un instrument més que l'ajuntament posa a disposició, per establir una comunicació diferent amb les entitats".

L'Oficina d'Entitats oferirà, entre d'altres, informació sobre com emprendre un projecte associatiu i altres aspectes adreçats a les entitats ja constituïdes com el suport en la gestió de tràmits relacionats amb les obligacions documentals de les associacions (adaptació d'estatuts, canvi de junta, etc.).
Les eines i recursos d'actualitat en el món associatiu també estan a disposició de qui les necessiti a través del Portal d'Entitats. Aquest web ofereix diferents informacions adreçades a les entitats com ara enllaços a les principals normatives aplicables, guies d'interès, etc. Enguany s'està canviant el disseny de tots els portals d'entitats gestionats per la Diputació de Barcelona.

A més, per orientar a les noves entitats s'ha editat la GUIA ASSOCIA'T que ofereix un recull de diferents recursos i enllaços d'interès per les persones que volen iniciar un projecte associatiu.


Pla de formació
Un dels serveis destacats de la nova Oficina és el pla de formació, que incideix en els aspectes clau de les entitats. Al llarg de l'any es programaran diverses sessions formatives gratuïtes adreçades a les entitats. El dimarts 3 de maig, a les 18.30 h a la sala d'actes de l'IMET, es farà la sessió informativa "Obligacions fiscals de les entitats" on es donaran a conèixer les novetats en l'Impost de Societats i s'explicaran les obligacions en altres impostos com l'IVA o l'IAE.
El dimarts 7 i el dijous 9 de juny, de 19 h a 21 h al CC La Sardana, tindrà lloc el curs "Obligacions comptables de les entitats" una formació teòrica adreçada especialment a les persones que fan la gestió econòmica de l'entitat.

Per ambdues formacions cal inscripció prèvia a l'Oficina d'entitats (938140000 ext.2040) o per Carpeta Ciutadana. De cara a la tardor, s'organitzaran altres formacions com per exemple Crear un bloc amb Wordpress, la Llei de protecció de dades o la Llei de transparència.


Convocatòria de subvencions per entitats

La segona quinzena d'abril és previst publicar la convocatòria de subvencions 2016 per a entitats. És per això que el 14 d'abril, a les 19 h a la Sala Noble de la Casa Olivella hi ha una sessió informativa. Per assistir a aquesta sessió cal inscripció prèvia al correu entitats@vilanova.cat

L'Oficina d'Entitats està ubicada a l'edifici de l'Ajuntament, a la plaça de la Vila 8, al primer pis.

Més informació per a entitats AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00