Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/04/2017

Avui es presenta el 5è volum de la col·lecció 'Els nostres fotògrafs'

L'acte de presentació tindrà lloc a les 19 h al castell de la Geltrú    L'acte de presentació tindrà lloc a les 19 h al castell de la Geltrú

El llibre és un passeig per la Vilanova del segle XX de la mà de tres apassionats autodidactes de la fotografia. Les famílies dels tres autors han cedit a l'Arxiu Comarcal del Garraf els seus fons fotogràfics

Avui dimarts es presenta el 5è volum de la col·lecció “Els nostres fotògrafs”, en un acte que es farà a les 19 h a l'Arxiu Comarcal del Garraf, al Castell de la Geltrú.
L'acte comptarà amb l'alcaldessa Neus Lloveras, la regidora de Cultura Teresa Llorens, i les intervencions de Rafel Mestres, director de l'Arxiu Comarcal del Garraf; Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf; i Enric Cobo, cap del Servei de Coordinació d'Arxius de la Generalitat de Catalunya.

L'Arxiu Comarcal del Garraf i l'editorial vilanovina “El Cep i l Nansa” publica per Sant Jordi aquest cinquè volum de la col·lecció, dedicat a tres vilanovins grans aficionats a la fotografia, Francesc de S. Ferrer, Alfonso Foradada i Jordi Ferret.

El primer, Francesc de S. Ferrer Ferret (Barcelona 1875-1960), fill de l'indiano vilanoví “Panxo” Ferrer, retrata la Vilanova al tombant del segle XX. Es tracta d'un personatge que viu el context bohemi i benestant característic de la burgesia vilanovina de principis del 1900. Aquest fons fotogràfic són 400 plaques de vidre que van de 1900 fins a 1910.

Alfonso Foradada Coll (Vilanova 1909-1980), treballador de la Pirelli en càrrecs de responsabilitat, ens mostra una ciutat, i molt especialment la seva vessant més marinera, en plena postguerra, entre 1940 i 1960. Una època en la que Vilanova i la Geltrú reprèn el batec econòmic i social després de la gran desfeta. La seva fotografia, d'una qualitat exquisida, compta amb un fons d'imatges de gairebé 10 mil fotografies.

El tercer és Jordi Ferret Isern (Vilanova 1922-1975), notable personatge del món del cinema amateur vilanoví de la segona meitat del segle XX, que en la seva vessant fotogràfica, i aprofitant l'arribada del color, mostra preciosos retalls del redreçament cultural de la Vilanova dels anys 1960 i 1970.

El llibre és un passeig per la Vilanova del segle XX de la mà de tres apassionats autodidactes de la fotografia. Cadascun d'ells va viure en moments ben diferents i, per tant, acaben donant una notable visió lineal i sencera de la història gràfica de la Vilanova del segle passat.

Les famílies dels tres autors han cedit a l'Arxiu Comarcal del Garraf, en el curs d'aquests darrers anys, els seus fons fotogràfics. La suma dels tres fons són més de 10 mil fotografies, totes elles digitalitzades per l'Arxiu Comarcal, que s'afegeixen a l'important fons d'imatges que conserva aquest centre.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00