Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/09/2014

L'Ajuntament de VNG dissenya un prototip 'low cost' per renovar l'enllumenat de la rambla Principal

Les noves llumeneres de la rambla aprofiten part de la instal·lació i incorporen tecnologia actual    Les noves llumeneres de la rambla aprofiten part de la instal·lació i incorporen tecnologia actual

El prototip aprofita part de les llumeneres existents i incorpora tecnologia que augmenta la il·luminació un 50% disminuint la despesa energètica i el cost econòmic

Amb l'objectiu d'anar avançant en la implantació de mesures d'eficiència energètica i estalvi econòmic a la ciutat, la Regidoria d'Urbanisme, Obres i Habitatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha dissenyat un prototip de lluminàries públiques que redueix la potència de consum i augmenta en un 50% el nivell i sensació d'il·luminació de la via pública. Aquesta intervenció s'està duent a terme a l'enllumenat públic de la rambla Principal, entre la plaça de les Neus i la plaça de Gumà i Ferran, que des de la seva instal·lació, fa 25 anys, no havien estat canviades.

El disseny d'aquest prototip aprofita part de la llumenera existent a la qual se li afegeix tecnologia actual aconseguint incrementar el nivell d'il·luminació; millorar-ne la qualitat i disminuir el consum elèctric, amb el mínim cost d'implantació. 

enllumenat rambla 2 Imatge de les llumeneres abans de la renovació

L'actuació que s'està duent a terme i que finalitzarà en quinze dies suposarà la reforma d'un total de 152 llumeneres que veuran reduïda la potència de consum de 500W pel conjunt de les dues llumeneres a 115 W. A més, també suposarà un estalvi econòmic per a la ciutat de més de 20.000 euros anuals.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00