Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/11/2015

Vilanova i la Geltrú acull l'exposició itinerant 'Jo em rebel·lo, nosaltres existim'

L'exposició, guanyadora del premi a la millor d'art contemporani, s'ha presentat aquesta setmana en roda de premsa    L'exposició, guanyadora del premi a la millor d'art contemporani, s'ha presentat aquesta setmana en roda de premsa

La mostra col·lectiva, que ha tingut molt bona acollida arreu, s'inaugura dijous a les 20 h, i es podrà visitar fins al 3 de gener de 2016

Aquest dijous 19 de novembre arriba al Centre d'Art Contemporani LA SALA de Vilanova i la Geltrú la mostra col·lectiva "Jo em rebel·lo, nosaltres existim", en el marc del Programa d'exposicions itinerants 2015-2016 del Departament de Cultura.
L'exposició, pensada i impulsada per l'escriptor Martí Sales i pel director de la Fundació Palau Pere Almeda, recull l'obra, sovint silenciada, censurada o tergiversada, de 26 artistes, pensadors i activistes, així com de col·lectius i organitzacions que a través de la seva obra o acció promouen noves maneres de transformació social i política.

Guanyadora del premi a la millor exposició d'art contemporani de l'any 2013, concedit per l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA), la mostra abasta disciplines com la fotografia, el vídeo o les instal·lacions. A través d'aquestes expressions artístiques, l'exposició pretén sacsejar consciències mitjançant la suma d'accions i activitats que ajuden a fer visible el treball i la crítica que milers de ciutadans fan dia rere dia en el seu compromís per una societat més digna i justa.

En la roda de premsa de presentació de la mostra, la regidora de Cultura Teresa Llorens ha volgut destacar "l'aposta d'aquest equip de govern per incentivar la nova creació, per donar suport i difusió als artistes emergents". Llorens també ha volgut recordar que "volem aportar elements de reflexió i crítica, perquè educació i cultura van lligats, i d'aquesta manera contribuïm a formar ciutadans amb una visió crítica per una societat més justa".

En aquest sentit, el director de la Fundació Palau i comissari de la mostra Pere Almeda ha volgut agrair a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que hagi acollit aquesta exposició itinerant, "perquè amb aquesta mostra volem posar el focus sobre els conflictes que en aquests moments ens preocupen, ja que sovint el poder establert prefereix apartar-los de l'ull crític".

Martí Sales, escriptor i comissari de la mostra, ha explicat que es tracta d'una mostra "d'art polític, molt col·lectiva, i que no hem volgut fer objectiva, sinó que ens hem volgut posicionar i implicar ideològicament, perquè el moment ho demana".
Així, entre les instal·lacions exposades trobem temes com l'especulació immobiliària, els desnonaments, la pèrdua de l'ull d'Ester Quintana, o els documentals "Ciutat morta" i "No res", amb l'objectiu que la ciutadania adopti una posició crítica davant aspectes com la violència o la política econòmica actual.

Expo La Sala Jo em rebel·lo petitaActivitats complementàries
LA SALA acull "Jo em rebel·lo, nosaltres existim" del 19 de novembre de 2015 al 3 de gener de 2016. La inauguració de l'exposició tindrà lloc aquest dijous 19, a les 20 h.
En el marc de l'exposició, LA SALA organitza un programa d'activitats complementàries que inclou una visita comentada el dissabte 12 de desembre a les 19 h a càrrec de Pere Almeda, director de la Fundació Palau, i Martí Sales, escriptor i comissari de la mostra, així com visites educatives per a alumnes de Secundària i Batxillerat, entre d'altres.

"Jo em rebel·lo, nosaltres existim" és una de les mostres que formen part de l'edició 2015-2016 del Programa d'exposicions itinerants que coordina el Departament de Cultura. A través d'aquest Programa, el Departament pretén acostar l'art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.
L'exposició es va inaugurar el passat mes de març a Rubí, per visitar, posteriorment, el Tinglado 2 de Tarragona. Després de la seva estada a LA SALA de Vilanova i la Geltrú, la mostra arribarà a la Sala d'Art Moritz de Cornellà de Llobregat i a la Sala Muncunill de Terrassa.

Podeu trobar més informació en aquest dossier de premsa.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00