Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/04/2015

La biblioteca Joan Oliva dedica el mes d'abril a les dones

Montserrat Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones Montserrat Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones

Dijous 9 se celebra la taula rodona 'Dones emprenedores, dones amb empresa?', en el marc d'una exposició sobre les aportacions històriques de les dones a l'activitat empresarial de Catalunya

La biblioteca Joan Oliva dedica el mes d'abril a les dones, i ho fa amb l'exposició Dones d'empresa, una mostra que s'inaugura dimarts 7 i que vol fer visibles les aportacions històriques de les dones a l'activitat empresarial de Catalunya a través de les imatges.

Per complementar aquesta mostra fotogràfica, dijous 9 a dos quarts de vuit del vespre se celebrarà la taula rodona Dones emprenedores, dones amb empresa?, amb la presència de Montserrat Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones; Maria Rosa Nogué, escriptora, i Montserrat Andreu.

La incorporació de les dones al món de l'empresa no és un fet recent. Amb aquesta exposició, l'Institut Català de les Dones vol donar a conèixer les habilitats d'un conjunt d'empresàries que, cadascuna en el seu terreny, van desenvolupar les seves particulars formes de lideratge i van contribuir així a enriquir l'activitat econòmica del país.

Es denomina emprenedora a aquella que identifica una oportunitat i organitza els recursos adients per posar-la en marxa. Les persones emprenedores necessiten habitualment un motiu concret que faci començar tot el procés emprenedor. Depenent de quina sigui aquesta motivació, podem parlar d'emprenedoria per oportunitat o bé per necessitat. En el primer cas, suposa iniciar un negoci lliure per aprofitar les oportunitats detectades al seu entorn en un moment determinat. En el cas de l'emprenedoria per necessitat, sorgeix quan no existeixen aquestes oportunitats en el món laboral.

Hi ha persones que, de manera innata, desenvolupen determinats comportaments o hàbits que afavoreixen l'emprenedoria. Però és més freqüent la necessitat d'assolir determinades habilitats i capacitats que permetin apropar la dona al seu objectiu final amb les millors possibilitats d'èxit.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00