Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/12/2014

La lluita contra la pobresa energètica, un reconeixement extrajudicial de crèdits i la promoció econòmica, al balanç del Ple

Joan Giribet, Neus Lloveras i Gerard Figueras Joan Giribet, Neus Lloveras i Gerard Figueras

El Govern valora positivament la moció sobre pobresa energètica però molest per actituds ‘pre-electorals’

L'alcaldessa Neus Lloveras va destacar molt positivament l'aprovació de la moció presentada per la Plataforma dels Afectats per la Hipoteca, PAH, en el Ple de dilluns. Lloveras va recordar l'existència de diferents línies treball conjuntes en temes com la pobresa energètica, “és una de les nostres prioritats intentar treballar per atendre aquestes situacions” i va destacar el fet que totes les forces polítiques del consistori s'haguessin posat d'acord en aquest punt.

En d'altres aspectes però, l'alcaldessa va demanar als grups de l'oposició treballar per la ciutat. Després del desenvolupament del Ple, Lloveras creu que “mentre el govern continuem treballant per la ciutat, l'oposició ja ha començat campanya.” L'alcaldessa va fer aquesta reflexió sobretot analitzant el debat sobre el punt del reconeixement extrajudicial de crèdits referent a la contractació d'una empresa pels treballs d'actualització cadastral. “L'actitud que es percep és el desinterès pels temes de ciutat i l'interès per preparar la campanya” va dir.

El reconeixement extrajudicial era per adaptar la situació contractual prevista inicialment a la realitat. L'Ajuntament va contractar fa tres anys una empresa per tal que detectés situacions irregulars en el cadastre a la ciutat i va acordar pagar un percentatge d'allò que es recaptés gràcies a la feina feta. D'entrada es tractava d'un contracte menor, ja que les previsions eren no superar els 18.000€ però finalment aquesta xifra s'ha sobrepassat amb escreix.

També va ser crític amb l'actitud dels grups de l'oposició el regidor de Promoció Econòmica. Gerard Figueras es va mostrar preocupat perquè “darrerament estem acostumats que tot allà que es planteja des de l'àmbit de la dinamització econòmica no agrada a l'oposició”. El regidor va explicar que hi ha accions que es plantegen des de l'administració i moltes d'altres que les plantegen els diferents sectors. “Demanaríem que siguem capaços de fer una mica de pinya. Una petició senyors: intentem aparcar el debat electoral, intentem fer pinya, parlem-ho”. Figueras feia aquesta reflexió entre d'altres per les crítiques a la pista de gel a la plaça de la Vila. “Hem explicat tot el Nadal: solidari, comercial i cultural. La pista de gel no costa ni un sol euro a l'Ajuntament.”
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00