Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/02/2014

Baixen els delictes a VNG

La Junta Local de Seguretat s'ha fet al saló de Plens   La Junta Local de Seguretat s'ha fet al saló de Plens

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler ha participat en la Junta Local de Seguretat que ha fet balanç de l'actuació policial al 2013

Els fets delictius a Vilanova i la Geltrú van baixar un 6,6% l'any 2013 respecte l'any anterior. Aquesta ha estat una de les dades que ha destacat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que ha estat present aquest matí a la Junta Local de Seguretat.

En el balanç conjunt de l'actuació de les forces de seguretat a la ciutat s'ha valorat positivament aquesta tendència a la baixa, que fa quatre anys que es va produint, tot i que en l'apartat negatiu preocupen molt els dos cassos de violència de gènere que s'han produït en els últim mesos. Espadaler ha explicat la "voluntat compartida de revisar els protocols d'actuació en els cassos de violència de gènere i la voluntat d'accentuar els contactes amb la comunitat, perquè hem de ser propers, parlar amb els joves i els adolescents." 

Conseller Espadaler a la Junta Local de Seguretat 2

L'alcaldessa de VNG, ha fet una valoració molt positiva de la trobada i ha destacat la bona entesa entre Policia Local i Mossos d'Esquadra. De fet, al llarg de la reunió s'ha parlat ja dels desplegaments conjunts en els propers mesos, com ara durant el Carnaval, la final d'etapa de la Volta a Catalunya i les eleccions europees.

Rosa Maria Gubianes, inspectora i cap de l'Àrea Bàsica Policial del Garraf dels Mossos d'Esquadra ha destacat que el 2013 és l'any amb menys delictes coneguts a la ciutat des que es du a terme valoració conjunta, fa 6 anys. Pel que fa a la millora dels protocols en els cassos de violència de gènere, Gubianes ha avançat que s'ha introduït una entrevista personal en les primeres denúncies sempre que sigui possible, en comptes de fer-ho telefònicament.

El cap de la Policia Local Dionís Ginés, per la seva banda, ha destacat les dades referents a l'accidentalitat, que confirmen la tendència a la baixa des del 2007. Ginés ha explicat que "va ser l'any que es va posar en marxa el Pla Local de Seguretat Viària, amb l'objectiu d'introduir millores en els punts negres de la ciutat." 

Conseller Espadaler a la Junta Local de Seguretat 1

La Junta Local de seguretat s'ha dut a terme al saló de plens de l'Ajuntament i també ha comptat amb la presència del delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea, regidors i regidores del govern i representats dels grups de l'oposició. Abans de començar la reunió, el conseller ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament. 


Més fotos AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00