Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/01/2016

Nova campanya de control d'alcohol i drogues entre els conductors/es

  Control alcohol i drogues Control alcohol i drogues

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú realitzarà la campanya preventiva del 4 al 10 de febrer

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú realitzarà del 4 al 10 de febrer una nova campanya preventiva de control d'alcoholèmia i drogues en diversos punts de la ciutat. L'acció es fa de manera coordinada amb el Servei Català del Trànsit, amb l'objectiu de controlar i evitar que hi hagi conductors que circulin sota els efectes de l'alcohol i/o substàncies estupefaents.

Durant la darrera campanya, realitzada a finals de desembre, la Policia Local va realitzar un total de 115 proves d'alcoholèmia de caràcter preventiu, excepte una que va ser a conseqüència d'una infracció per part del conductor.

En total hi va haver 4 conductors sancionats per donar positiu en els resultats del test. D'aquests, dos van rebre una denúncia per la via administrativa i els altres dos per la via penal.

La Llei de Trànsit prohibeix conduir després d'haver consumit drogues. Fer-ho suposa una multa de 1.000 euros. Així mateix es manté la multa de 500 euros per conduir sota els efectes del alcohol, tot i que augmenta fins als 1.000 euros la sanció si la taxa d'alcohol en sang duplica el màxim permès, o hi ha un cas de reincidència en el termini d'un any.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00