Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/09/2015

Bona temporada d'estiu amb augment del turisme francès

Neus Lloveras, Juan Luís Ruiz i Gerard Figueras     Neus Lloveras, Juan Luís Ruiz i Gerard Figueras

Valoració positiva per part de l'hoteleria, la restauració, el comerç i l'oci de la primera temporada oficial com a destinació turística familiar

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i els gremis vinculats a l'activitat turística fan una valoració positiva del primer estiu de la ciutat com a destinació turística familiar. Els serveis a les platges, l'Oficina municipal de turisme, els establiments d'allotjament, els restauradors, Viu Comerç i l'Estació Nàutica aporten dades que indiquen un bon balanç de la temporada amb un augment de visitants francesos.

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, creu que és positiu que l'aposta de la ciutat pel turisme de les famílies hagi tingut una bona resposta, “ha estat el primer estiu com a destinació turística familiar, hem d'anar consolidant aquesta aposta”.

Cal destacar el bon funcionament del punt d'informació turística al Càmping Vilanova Park, que ha atès 2.500 peticions al llarg de juliol i agost i també l'accés a la informació a través d'Internet. El regidor de promoció Econòmica, Gerard Figueras, explica que “el web de turisme, vilanovaturisme.cat, renovat fa un parell d'anys, aquest any ha doblat el nombre de visitants únics, hem arribat als 20 mil”.

L'Oficina Municipal de Turisme també aporta dades sobre el nombre de persones ateses, 6.244. D'aquestes un 81% eren persones de l'estranger, un 13% de Catalunya i la resta un 6% de la resta d'Espanya. El país d'origen en el 60% dels casos de les persones de fora de l'estat era França.

La temporada a les platges acaba el 13 de setembre, però fins ara destaca un important descens de les atencions realitzades. Les condicions meteorològiques han estat força favorables amb 83,4 per cent de dies amb la bandera verda.

Per part dels establiments comercials de la ciutat, Viu Comerç creu que en general ha estat un estiu positiu, i que es nota una tendència de recuperació en el consum. Els establiments de restauració, a través del Gremi d'Hostaleria, diuen que ha anat una mica millor que l'any passat i en especial els mesos de juny i juliol a causa del bon temps. L'Estació Nàutica, per la seva banda, reafirma l'increment de turistes, en especial del francès. La demanda d'activitats ha estat superior a la de l'any passat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00