Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/04/2015

Les balenes i l'impacte de la contaminació acústica a l'Àrtic, al Campus Universitari de la Mediterrània

El CUM dedica dues de les conferències programades a parlar del Projecte Rorqual i a l'efecte de la contaminació sonora en el medi marí

Conèixer i estudiar el comportament de l'espècie rorqual comú a través de la difusió del Projecte Rorqual va ser l'eix central de la conferència programada dimarts pel Campus Universitari de la Mediterrània, a càrrec d'Eduard Degollada, veterinari i responsable de l'associació EDMAKTUB. El rorqual comú són un tipus de balenes, amb una longitud màxima de 24 metres que en aquesta època de l'any pot ser vista fàcilment davant les costes del Garraf. Així doncs, va explicar Eduard Degollada durant la conferència, el projecte vol establir una xarxa de contactes entre pescadors i navegants que permeti obtenir més informació sobre aquests espècimens; conèixer les seves vies migratòries i determinar l'origen de la població a través d'estudis genètics i de fotoidentificació.

Per presentar la conferència i el ponent va ser-hi present la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació, Ariadna Llorens qui va destacar la vesant científica del projecte i la "vocació pedagògica i divulgativa d'Eduard Degollada i l'associació que representa". Així mateix, Ariadna Llorens va convidar les més de cinquanta persones assistents a assistir dimarts vinent, 5 de maig, a la sala d'actes de l'EPSEVG, a la conferència sobre el canvi climàtic que tindrà com a ponent en Michel André, director del Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques de la UPC.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00