Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/02/2016

Lectura del manifest en contra de la mutilació genital femenina

Un centenar de persones han assistit a la lectura del manifest davant la porta de l'Ajuntament       Un centenar de persones han assistit a la lectura del manifest davant la porta de l'Ajuntament

Demà se celebra el Dia Internacional, i dijous 18 es farà una sessió informativa sobre aquesta pràctica que té greus conseqüències per a la vida de moltes dones arreu del món

Vilanova i la Geltrú s'ha sumat aquest migdia a la celebració del Dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina amb la lectura d'un manifest per contribuir en la lluita contra aquesta pràctica amb profundes arrels socials i culturals vinculades a la perpetuació del patriarcat.

Aquesta pràctica de violència masclista ha viatjat amb els col·lectius de persones originàries de les diferents zones del món on encara es manté, i ha obligat les societats d'acollida a legislar per a fer front a aquestes conductes des de diferents vessants: amb eines informatives, preventives, administratives i socials o penals. En aquest marc s'ha desenvolupat el Protocol de prevenció i atenció a la nostra ciutat.

Aquest migdia, l'estudiant Sanede Fofana Saho, vinculada al moviment per a l'eradicació de la MGF, ha llegit un manifest en el que es recorda que La MGF té greus conseqüències per a la vida de les nenes, les dones, i la humanitat. A més del risc per a la salut maternoinfantil i la vida de les dones, la mutilació genital femenina atempta contra la llibertat, el plaer i la felicitat. A més, perpetua la desigualtat i la discriminació, violant sistemàticament els drets de les dones i les oportunitats de gaudir d'una vida amb plenitud.

Teresa Llorens, regidora de Convivència i Equitat, ha volgut recordar que "aquesta pràctica de control de les dones també es dóna en la nostra societat, en tots els continents. Per sort ara hi ha moltes dones joves compromeses amb l'eradicació de la mutilació genital femenina".

Per la seva banda, l'alcaldessa Neus Lloveras ha tancat l'acte recordant "el rebuig i el compromís ferm de l'Ajuntament, que dóna suport a tots els estaments que treballen en la prevenció i detecció d'aquesta pràctica".

La Regidoria de Convivència i Equitat ha organitzat diverses activitats de sensibilització al voltant del 6 de febrer, com uns tallers de sensibilització per a l'alumnat de Batxillerat dels centres educatius de la ciutat, o un programa especial a Canal Blau Ràdio.
Per dijous 18 de febrer, de 9.30 a 12.30 h, s'ha organitzat, a la Sala Noble de la Casa Olivella, la sessió formativa "Compromisos i innovació en la lluita per a l'eradicació de la Mutilació Genital Femenina". Anirà a càrrec de Fatou Faye, presidenta de l'associació EQUIS-MGF i vicepresidenta primera del Centre Euro Africà.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00