Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/07/2013

Èxit de participació en l'itinerari 'La Vilanova de Baix-a-mar'

Moment de la visita a la llotja Moment de la visita a la llotja

Ja es prepara una segona edició d'aquesta experiència de cara a la tardor

Aquest dimarts 9 de juliol prop d'una trentena de persones van participar en l'itinerari La Vilanova de Baix-a-mar, un recorregut per la Vilanova pesquera que incloïa la visita al port de la ciutat, a la subhasta del peix, un passeig pels carrers del barri de Mar i finalitzava amb una sardinada al jardí del Museu del Mar.

L'itinerari començava a les 8 del matí amb la visita a la Llotja i a la subhasta del peix. Les barques de llum que han estat feinejant durant la nit, arriben a la matinada al port i cap a les 8 h s'inicia la subhasta del peix que han capturat. Es tracta en la seva major part de peix blau (sardines, seitons...).

La passejada continuava amb la visita al barri de Baix-a-mar per tal de conèixer els orígens d'aquest barri mariner, l'arquitectura popular lligada a les necessitats dels seu habitants i la tradició pesquera.

La visita finalitzava amb un esmorzar al jardí del Museu del Mar que consistia en una sardinada a la brasa. Les sardines que es va oferir es van adquirir a la subhasta el mateix matí de la visita.

L'activitat, que es realitza per primera vegada aquest estiu, ha estat organitzada per l'Oficina de Patrimoni de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i atès l'èxit de participació i a la bona acollida que ha tingut entre els assistents s'ha previst realitzar-ne un altra a la tardor. En aquesta es preveu visitar llotja en horari de tarda, quan es realitza la subhasta del peix pescat amb els altres oficis durant el dia.

Podeu veure més fotos aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00