Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/03/2017

Xerrada Informativa sobre les clàusules Terra

Clàusules Terra

La jornada tindrà lloc a l’Auditori de Neàpolis el pròxim dilluns 20 de març a les 19 hores

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC), l'Oficina local de l'Habitatge de Vilanova i la Geltrú juntament amb la Diputació de Barcelona, han organitzat un taller informatiu sobre les clàusules Terra. Aquesta sessió gratuïta es durà a terme dilluns 20 de març a les 19 hores a l'Auditori de Neàpolis.

Les clàusules anomenades sòl o Terra han estat establertes en els contractes de préstec hipotecari a interès variable. I preveien que, encara que el tipus d'interès baixés per sota d'un determinat llindar, establert per l'entitat bancària, la persona consumidora continués abonant el corresponent a aquest límit sense beneficiar-se de la baixa del tipus d'interès de referència, habitualment l'euríbor.

Aquesta jornada buscar explicar com pots saber si la teva hipoteca té clàusules Terra i com afecta això. La sessió informativa anirà a càrrec de la Federació Unió cívica de consumidors i mestresses de casa de Catalunya (UNAE).

Encara que, la majoria d'organitzacions de consumidors consideressin aquestes pràctiques abusives, el Tribunal suprem va dictaminar que si s'aplicaven de manera transparent amb acord per ambdues parts eren i són perfectament legals.

Es per aquest motiu que la xerrada vol ser un punt de trobada per a resoldre totes aquelles preguntes i dubtes sobre les clàusules Terra i les diferents sentències tan del Tribunal de Justícia de la Unió Europea com del Tribunal Suprem.

Des de l'organització es recomana que es portin tots els dubtes escrits i el crèdit hipotecari per poder donar resposta a la majoria de qüestions que es plantegin durant la xerrada.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00