Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/01/2016

VNG commemora dissabte el dia Internacional de l'Holocaust

lCommemoració del Dia Internacional de l'Holocaust   Commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust

Acte a la plaça de la Peixateria a les set de la tarda amb la participació d'alumnes de secundària, entitats i col·lectius

 Vilanova i al Geltrú commemora dissabte el Dia Internacional de L'Holocaust i de Crims contra la Humanitat. El record es farà amb un acte a la plaça de la Peixateria, a les set de la tarda. Es tracta d'una cerimònia que compta amb la participació d'alumnes de diferents centres de secundària de la ciutat, una encesa d'espelmes, la intervenció de testimonis de víctimes del feixisme i ofrenes florals a càrrec de diferents col·lectius.

L'objectiu de la commemoració és recuperar la memòria històrica del genocidi contra el poble jueu, amb més de sis milions de jueus exterminats, contra el poble gitano, amb més de 400 mil víctimes, i la persecució i assassinat de republicans deportats als camps nazis, opositors, homonexuals, testimonis de Jehovà i altres víctimes.

La salutació i conducció de l'acte anirà a càrrec d'alumnes de l'Institut Lluch i Rafecas, les interpretacions musicals, a càrrec dels alumnes de l'Institut Manuel de Cabanyes i del Joaquim Mir, i els estudiants del Dolors Mallafré seran els encarregats de fer una performance amb el títol del "No t'ho miris, actua!".

L'homenatge comptarà també amb intervencions d'un representant de l'Amical de Mauthausen i Altres Camps, alguns alumnes participants del projecte Buchenwald, testimonis víctimes del feixisme, i de Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú.

La cerimònia finalitzarà amb una encesa d'espelmes en record a les víctimes de l'holocaust i d'altres víctimes dels camps nazis, a càrrec de representants de les comunitats: jueva, gitana, republicana, homosexual, etc., ofrenes florals a càrrec de diferents col·lectius, i un minut de silenci i cloenda de l'acte amb una interpretació musical.

La commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust i de Prevenció de Crims Contra la Humanitat va ser aprovada en una resolució de l'Assemblea general de l'ONU l'1 de novembre de 2005, en record a l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau, el 27 de gener de 1945.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00