Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/03/2014

Tots els conserges dels centres escolars públics de VNG participen al curs d'eficiència energètica

El curs s'ha inaugurat aquest matí al CRIA       El curs s'ha inaugurat aquest matí al CRIA

L'Agència Local de l'Energia i NODE Garraf han organitzat un curs per aprendre bones pràctiques energètiques, detectar les ineficiències i resoldre-les, dirigit a tots els ajuntaments de la comarca

El local de l'Agència Local de l'Energia, ubicat a l'espai del CRIA al carrer de Bonaire de Vilanova, ha acollit la primera de les dues jornades del curs formatiu d'eficiència i bones pràctiques energètiques per a conserges d'equipaments educatius. Un curs organitzat per l'Ajuntament de VNG, juntament amb Node Garraf i l'Agència Local de l'Energia, que imparteix l'empresa Greenstorm.

Al curs s'hi han inscrit 27 persones, els 16 conserges de totes les escoles públiques de VNG gestionades per l'IMET, 2 conserges dependents de l'ajuntament de Cubelles, 6 de l'ajuntament de Sant Pere de Ribes, 2 de l'ajuntament de Sitges, i 1 de l'ajuntament d'Olivella.

En motiu de la inauguració, la regidora de Medi Ambient Blanca Albà ha recordat que "des del govern municipal s'està treballant per reduir tots aquells costos energètics ineficients. La realització d'aquest curs adreçat als conserges és indispensable perquè entre tots puguem reduir la nostra despesa energètica, i alhora contribuir a reduir les nostres emissions d'efecte hivernacle."

Aquest curs de formació dels conserges dels centres educatius ha de servir per ajudar aquests professionals a detectar i resoldre les ineficiències i els usos poc adequats de les instal·lacions d'enllumenat i de climatització dels edificis. Els conserges són els que estan en contacte amb la resta d'usuaris del centre des que s'obre fins que es tanca, i la seva tasca permet detectar les possibles despeses innecessàries que es produeixen als edificis.

Rafael Florenciano, director de NODE Garraf, ha recordat que "aquesta és una col·laboració que s'enceta entre Node Garraf i l'Agència Local de l'Energia, una acció en coordinació amb els diferents ajuntaments de la comarca que vol ser la primera de moltes".

A la nostra ciutat, el curs s'engloba en el marc d'altres mesures d'estalvi energètic que està aplicant i estudiant el govern municipal, i que facilitaran que l'Ajuntament pugui assolir els acords mediambientals subscrits.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00