Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/05/2013

Neus Lloveras participa en el jurat del premi Compromís Democràtic

El premi es lliurarà el 17 de juny El premi es lliurarà el 17 de juny

El guardó vol donar visibilitat a les experiències que fomenten la implicació ciutadana en les polítiques públiques

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha participat en el jurat del premi Compromís Democràtic, promogut pel Departament de Governació i Relacions Institucionals, a través del Programa d'Innovació i Qualitat Democràtica. Es tracta d'un guardó que pretén reconèixer les bones pràctiques que afavoreixen una presa de decisions més col·laborativa en l'àmbit públic, impulsades tant des dels ens locals com des del món associatiu.

El jurat es va reunir aquest dilluns i va escollir el projecte guanyador per a cada modalitat. S'hi han presentat 36 candidatures, 18 corresponents a modalitat d'ens locals i 18 a la d'entitats sense afany de lucre. Des de l'organització del premi es destaca la diversitat tant del perfil d'ens que s'hi ha presentat com de la temàtica dels treballs. Entre d'altres, tracten de formació del voluntariat, mecanismes i metodologies per construir una ciutadania participativa, diàleg entre col·lectius i actors diferents, pressupostos participatius o nous espais per a la implicació dels joves en la política. 

Els membres del jurat representen l'administració i la societat civil. Hi han pres part Enric Vendrell, director del Programa d'Innovació i Qualitat Democràtica, com a president del jurat, Jordi Souto, director general d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya; Ramon Terrassa, director general d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, Marc Simón, director de l'Àrea d'Integració Social de la Fundació “la Caixa”, i l'alcaldessa Neus Lloveras, en representació de l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

Els premis, que estan dotats en un màxim de 4.000 euros per projecte en cadascuna de les dues modalitats, es lliuraran el 17 de juny en un acte presidit per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00