Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/10/2015

Encara queden places per als tallers participatius del Pla de Xoc per l'emergència social

El primer taller es farà aquest dijous a les 18 h al CC La Geltrú      El primer taller es farà aquest dijous a les 18 h al CC La Geltrú

Dijous i dimarts vinent se celebren els tallers participatius del Pla de Xoc, en el marc del Pacte Social que ha elaborat l'Ajuntament per lluitar contra l'exclusió social

Encara queden places per als dos tallers participatius que proposa l'Ajuntament en el marc del Pacte Social, en els que s'elaboraran grups de treball per elaborar el pla de xoc per l'emergència social. Els tallers es faran de 18 a 20 h al centre cívic La Geltrú. Aquest dijous 29 d'octubre es parlarà sobre les accions d'educació, ocupació i treball. I dimarts 3 de novembre serà el torn de les accions socials, habitatge, cohesió i participació.

D'aquesta manera, l'elaboració del Pla de Xoc per l'Emergència Social es realitzarà de manera participativa, tenint en compte les accions que ja s'estan portant a terme, valorant si són suficients i si cal ampliar-les, i incloent la possibilitat de fer noves accions proposades per les entitats i la ciutadania. És per això que es realitzarà de manera paral·lela a l'elaboració del pressupost municipal.
Per això les entitats, serveis o persones a títol individual que vulguin participar fent aportacions al Pla de Xoc, podran fer-ho inscrivint-se als tallers participatius a través d'aquest tràmit.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha elaborat un Pacte Social a partir de les necessitats detectades en diferents diagnosis socials de la ciutat, com el Pla d'Inclusió Social o el Pla de Joventut, que recull 14 compromisos estructurats en 5 eixos: atenció social, educació, foment de la cohesió social i participació ciutadana, habitatge, i ocupació i treball.
El Pacte Social esdevindrà el paraigua sota el qual es podrà elaborar, a partir dels seus grans compromisos i de manera participativa, aquest Pla de Xoc per a l'emergència social on quedin definides les accions concretes que es desenvoluparan.
Per això es vol comptar amb la participació de la ciutadania, i a banda dels tallers, s'ha obert un procés participatiu per sumar adhesions al Pacte Social. Les entitats, serveis o persones a títol individual es poden adherir al Pacte Social per tal de mostrar el seu suport en la lluita contra l'exclusió social, i per estar informats del procés d'elaboració del Pla de Xoc.
L'adhesió es pot fer a través d'aquest formulari

Podeu trobar més informació aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00