Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/06/2010

15 projectes de cooperació al desenvolupament rebran subvenció de l'Ajuntament de VNG

Consell de Cooperació Consell de Cooperació

Representants municipals i d'entitats es van reunir ahir en el Consell de Cooperació

El Consell Municipal de Cooperació, celebrat ahir dilluns a la tarda, va aprovar la proposta de subvencions a projectes per al 2010. L'acte va tenir lloc al Centre Cívic Sant Joan, amb la presència de la primera tinent d'alcalde i regidora de Cooperació i Solidaritat, Iolanda Sánchez, tècnics municipals i representants de diverses entitats de cooperació i solidaritat de Vilanova i la Geltrú.

Dels 19 projectes presentats a la convocatòria municipal de subvenció, 15 s'han valorat positivament i rebran en global 150.000 euros, una xifra que representa el 60% del pressupost total que l'Ajuntament de la ciutat destina a cooperació. Les iniciatives subvencionades van dirigides, entre d'altres, al suport a l'escolarització, l'abastament d'aliments o l'atenció als infants en diversos països.

Per part de l'Ajuntament de la ciutat es va presentar el nou butlletí electrònic de Cooperació, en format pdf, que tindrà periodicitat semestral. En el primer número s'hi fa un resum de les accions de cooperació realitzades en aquest primer mig any, com la campanya d'emergència per Haití, el festival de curts Actua, les activitats emmarcades en el programa "És aquest el món que vols?" i també la campanya Sàhara Marató per recollir fons per al dispensari sanitari de la Guera, al Sàhara. El promotor d'aquesta última, Carles Escofet, va ser ahir també en el Consell per explicar la seva experiència.

Per part de les entitats es va demanar el suport de l'Ajuntament en dues accions. D'una banda, en la petició perquè s'atorgui el Premi Príncep d'Astúries a Mans Unides, que compleix 50 anys. De l'altra, a demanda de Conosud, per a la difusió de la banca ètica Fiare. Aquesta darrera es presentarà a l'aprovació del Ple de l'Ajuntament de la ciutat. 

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00