Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/04/2011

El segon Docanrol es presenta divendres amb una festa amb músics vilanovins

Cartell del Docanrol  Cartell del Docanrol

Els protagonistes dels documentals programats enguany són La Banda Trapera del Río, Arthur Russell, Kurt Cobain i el programa de TV 'Soul Train'

La II Mostra de Cinema Documental Musical de Vilanova i la Geltrú, Docanrol, es presentarà aquest divendres, 15 d'abril, en una festa al Foment Vilanoví. Aquest acte inicial serà el pròleg d'una sèrie de quatre films vinculats amb el món de la música, que es projectaran al Bosc Cinema Municipal els divendres del 29 d'abril al 20 de maig.

Per segona vegada l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Joventut i del Bosc Cinema Municipal, dóna suport a aquest festival promogut per les Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú. Així mateix, la mostra compta amb la col·laboració del festival In-Edit, l'Escola de Música Freqüències i el Foment Vilanoví.

La festa, a partir de les 20 h, comptarà amb músics de Vilanova i la Geltrú, que es barrejaran entre sí per interpretar versions relacionades amb la programació de documentals seleccionats per la mostra. L'entrada a la festa costa 5 euros i es podrà bescanviar per una d'un dels documentals. A part, per 10 euros més es podrà obtenir un abonament per als quatre documentals.

Documentals de la mostra

La segona edició del Docanrol presenta quatre documentals que narren experiències de superació personal i plantegen com la música pot marcar vides. S'hi poden trobar respostes a qüestions com els motius que van convertir La Banda Trapera del Río en un grup punk, segurament el primer de l'estat espanyol; o bé l'explicació de per què no es coneix prou un músic pioner i avançat com Arthur Russell, així com les claus de l'èxit del programa televisiu "Soul Train" entre la comunitat negra nord-americana, o també s'hi coneixerà la cara més íntima i personal de Kurt Cobain.

Els films que es veuran seran, en aquest ordre, Venid a las cloacas, la historia de La Banda Trapera del Río, Wild combination: a portrait of Arthur Russel, Soul Train, the hippest trip in America i Kurt Kobain: about a son. Com en la primera edició, cada documental anirà precedit per un videoclip d'un grup vilanoví o amb algun lligam amb Vilanova i la Geltrú, que seran Sangre de Toro, Anna Roig i L'Ombre de Ton Chien, Tokyo Sex Destruction i Maika Makovski. Cada entrada valdrà 5 euros i l'abonament, 15.

Tota la informació sobre el festival i vídeos sobre els documentals es poden trobar als següents enllaços:

http://www.facebook.com/docanrol  
http://www.youtube.com/docanrol  
http://twitter.com/docanrol  
http://docanrol.tumblr.com 
programa en pdf
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00